VIDEO Despre studiile în străinătate şi comunitatea tinerilor români de peste hotare, la Adevărul live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia apropierii Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (8 ianuarie), vom dezbate la Adevărul Live de la 15:00 despre plecarea la studii în străinătatea, comunităţile de studenţi români din universităţile străine şi istoria LSRS.

Invitaţii din platou au fost Andrei Dinică, vicepreşedintele adjunct LSRS pe comunicare şi Andrei Stan, coordonatorul filialei din Marea Britanie a LSRS. 

Ei ne-au povestit istoria LSRS şi despre comunităţile de români de la universităţile din Occident. În Marea Britanie, spre exemplu, sunt cei mai mulţi studenţi români, aproape 7.000, potrivit datelor oficiale, a explicat Andrei Stan. 

Săptămâna viitoare, pe 8 ianuarie, are loc Gala LSRS, unde s-au înscris în competiţie sute de tineri studenţi români de la cele mai prestigioase universităţi precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford sau Université Paris-Sorbonne.

Lista finaliştilor pentru fiecare categorie este disponibilă pe site-ul Galei Studentilor Români din Străinătate.

Câştigatorii vor fi anuntaţi în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, care are loc în data de 8 ianuarie 2015, la Palatul Parlamentului.

La eveniment sunt aşteptati 800 de participanţi, studenţi şi tineri profesionişti, personalităţi din mediul academic şi sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite