Profesorii se mai pot înscrie şi luni la concursul pentru directori de şcoli, direct la Inspectoratele Şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii se pot înscrie la concursul pentru directori şi luni, direct la inspectoratele şcolare
Profesorii se pot înscrie la concursul pentru directori şi luni, direct la inspectoratele şcolare

Profesorii care nu au reuşit să se înscrie la concursul pentru directori din cauza erorilor platformei online a Ministerului Educaţiei pot depune dosarul complet, luni, direct la inspectoratele şcolare. Ministerul Educaţiei a prelungit termenul, după ce mai mulţi părinţi şi profesori au manifestat, luni dimineaţă, în faţa instituţiei.

Profesorii îşi pot depune şi azi dosarele pentru concursul de director, dar direct la Inspectoratele Şcolare. 

„În cazurile în care au fost sesizate documente corupte, alte documente decât cele cerute, sau documente omise în dosarele proprii, candidaţii au posibilitatea de a face dovada acestora în cursul zilei de astăzi, în intervalele 12.00 - 17.00. Menţionăm că vor fi luate în considerare doar documentele administrative datate înainte de 2 octombrie 2016”, arată Ministerul Educaţiei.

Inspectoratele şcolare au obligaţia de a contacta candidaţii în cel mai scurt timp astfel încât, în intervalul orar 12.00 -17.00, aceştia să prezinte Comisiei judeţene de organizare a concursului documentele pentru care au fost respinşi. Ulterior, Ministerul Educaţiei va analiza posibilitatea aprobării speciale de participare a candidaţilor la concurs.

Ministerul Educaţiei a prelungit perioada de înscriere după ce, potrivit Digi24, părinţii şi profesorii Şcolii 162 din Capitală au manifestat în faţa unităţii de învăţământ, pentru a-l susţine pe directorul Dorin Stoican, care a urcat documentele pe platforma online, dar din dosar a lipsit cazierul dintr-o eroare tehnică.

Concurs viciat de tehnică

În weekend, sindicaliştii din Educaţiei au atras atenţia că platforma a funcţionat defectuos şi s-a blocat de multe ori pentru că nu a putut face faţă din punct de vedere tehnic numărului de candidaţi care au încercat la un moment dat să se înscrie, dar aceasta s-a blocat şi când a trebuit să afişeze rezultatele candidaţilor admişi.

„La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiţii, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanţă legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidaţi, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declaraţie care să arate că nu au făcut poliţie politică”, a declarat preşedintele FSE „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor.

Alte lipsuri ale platformei ar fi fost că dosarul mai multor tineri profesori nu a fost acceptat, pentru că lipsea o adeverinţă că nu au fost colaboratori ai Securităţii.

„Ei aveau 11 ani în ‘89 , nu aveau cum să fie colaboratori ai Securităţii, dar li s-au respins dosarele. Au fost candidaţi care au depus foile matricole, au intrat pe platformă, în schimb nu a intrat diploma şi li s-a respins dosarul, când foaia matricolă este o anexă a diplomei”, a sps liderului Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor.

Cine va fi admis

Conform regulamentului de concurs, candidaţii ale căror dosare online au fost validate vor susţine examenul scris miercuri, 12 octombrie. Cei care vor obţine minimum 35 de puncte din cele 50 posibile la proba scrisă vor fi admişi la probele de CV şi interviu. Vor fi declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de minimum 105 puncte. 

Centrele de concurs

În Capitală au fost organizate trei centre de concurs. Astfel, la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale“ vor susţine examenul profesorii care vor să ocupe un fotoliu de director sau de director adjunct la una dintre unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din sectoarele 1 şi 2, la una dintre unităţile de învăţământ particular din municipiul Bucureşti, la una din unităţile de învăţământ special din Bucureşti sau la unul dintre cluburile sportive şcolare şi cluburile copiilor din Capitală.

La Şcoala 195 vor susţine concurs dascălii care vor să fie directori la una dintre unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din sectoarele 3 şi 4 sau la Palatul Naţional al Copiilor. La Colegiul Economic „Viilor” vor da examen cei care vânează un loc de director la unităţile de învăţământ preuniversitar din sectoarele 5 şi 6. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Şcolar, la cele mai multe şcoli din Capitală s-au înscris la concurs actualii directori. Aici vorbim în mod special de licee. La şcolile gimnaziale unde actualii directori au renunţat să candideze s-au înscris profesori din interiorul şcolii respective. „Sunt puţine unităţi de învăţâmânt unde s-au înscris profesori din afară şi sunt şi mai puţine unde sunt mai mult de trei/patru candidaţi pe loc”, au explicat sursele citate.

Calendar

12 octombrie – Proba scrisă la nivel naţional;

17 octombrie – 17 noiembrie – Interviul şi evaluarea CV–ului;

18 noiembrie – Afişarea rezultatelor concursului;

21–23 noiembrie – Depunerea contestaţiilor;

24 noiembrie – 9 decembrie 2016 – Afişarea rezultatelor finale;

16 decembrie  2016 – Validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor

finale şi transmiterea acestora la minister.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite