Opţional de fotbal pentru elevi, din şcoala primară până la liceu, de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii pot alege de la anul opţionalul numit Fotbal
Elevii pot alege de la anul opţionalul numit Fotbal

Elevii vor avea la dispoziţie, de anul viitor, o oră opţională de fotbal, de la şcoala primară până la liceu, în plus faţă de orele de sport din program, arată un proiect propus de Federaţia Română de Fotbal şi agreat de premierul Victor Ponta.

Iniţiativa a fost propusă de către Federaţia Română de Fotbal şi vine la pachet cu planul Guvernului de a construi cele 400 de terenuri de fotbal din ţară, anunţate de oficiali, au explicat reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului. 

„Miercuri, 29 octombrie 2014, în cadrul şedinţei interministeriale a fost propus proiectul de introducere în programa educaţională, începând cu anul şcolar 2015-2016, a unei ore de fotbal pe săptămână, ca materie opţională, pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu. Reiterăm faptul că, dacă propunerea de proiect va primi aviz favorabil, ora săptămânală de fotbal va fi introdusă în regim opţional”, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Introducerea începând de anul viitor, 2015-2016, în programa şcolară, a fotbalului, o oră pe săptămână. Asta va face Ministrul Educaţiei, pentru şcoală primară, gimnazială şi liceu. Sunt un pic invidios, voiam să fie şi baschetul”, a declarat miercuri Victor Ponta, potrivit Digi24.

Mai multe ore de sport obligatorii din acest an

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat din noiembrie 2013 că vrea să introducă de anul acesta patru ore pe săptămână de educaţie fizică şi mişcare în gimnaziu şi în licee. Acestea ar putea fi suplimentare, peste orele din programă.

Orele de sport promise de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie,şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, sunt introduse în învăţământul gimnazial şi în licee gradual, începând cu toamna anului 2014.

Mai exact, în primul an se vor adăuga în orarul copiilor patru ore de educaţie fizică şi mişcare în clasele a V-a şi a IX-a, apoi a VI-a şi a X-a, astfel încât, în trei-patru ani, să se ajungă la nivelul maxim de sport în tot învăţământul preuniversitar.


Pe aceeaşi temă:

Ministerul Educaţiei: aproximativ jumătate dintre elevi au scutiri de la orele de sport, număr îngrijorător

Secretarul general adjunct din Ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas, a declarat, vineri, la o dezbatere organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, că aproximativ jumătate dintre elevi au scutiri medicale de la orele de sport, numărul acestor scutiri fiind "îngrijorător".

Copiii din ziua de azi au o condiţie fizică mult mai proastă decât părinţii lor la aceeaşi vârstă

Stilul de viaţă sedentar transformă copiii de azi în generaţii de obezi, arată un studiu reprezentativ pentru 25 de milioane de copii din 28 de ţări. Cercetarea s-a bazat pe comparaţii între rezistenţa la efort fizic pe care o aveau copiii din generaţiile trecute şi cei din prezent.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite