ADMITERE LICEU 2014 Top 20 licee din România în 2014. Comparaţie cu 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Topul liceelor din România s-a schimbat anul acesta, luat după ultimele medii de admitere, ca urmare a subiectelor mai dificile şi a schimbării metodei de admitere, Evaluarea Naţională fiind 75% din media finală de intrare la liceu.

Specialiştii admitereliceu.ro au creat un top al celor mai bune licee din România în 2014, în comparaţie cu 2013, în funcţie de ultima medie de admitere. 

De menţionat este că anul acesta media de admitere s-a calculat după o nouă formulă, în care media Evaluării Naţionale a avut o pondere de 75%, în timp ce media de absolvire V – VIII de 25%, faţă de 50% fiecare în 2013. 

Acest lucru a determinat diferenţe în ceea ce priveşte nivelul mediei de admitere, anul acesta ştacheta coborând cu câteva zeci de sutimi.

Primele două poziţii din top au fost ocupate în ambii ani de Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” şi Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, amândouă din Bucureşti. 

Poziţia cu numărul 3 este cea care diferă anul acesta: Constanţa, reprezentată în acest top de Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, coboară de pe podium pe locul 4 pentru a face loc Clujului şi al său Colegiu Naţional ”Emil Racoviţă”. Diferenţele dintre cele două licee sunt oricum foarte mici.

top licee 2014 fata de 2013 admitereliceu.ro

O serie de poziţii din top au rămas neschimbate în cei 2 ani, printre acestea fiind locurile 6, 7 (Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” şi Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” – ambele din Bucureşti) şi 15 (Colegiul Naţional ”Unirea” din Iaşi).

Colegiul Naţional ”B. P. Haşdeu” din Iaşi a înregistrat cea mai mare coborâre în top 20: locul 20 în 2014, faţă de 11 în 2013.

Oraşul cu cele mai multe licee în top 20 râmâne în ambii ani Bucureşti (6), urmat de Constanţa şi Iaşi, fiecare cu 3 licee. În graficul de mai sus puteţi vedea mai bine situaţia topului şi diferenţele înregistrate în cei 2 ani.

Articol publicat pe admitereliceu.ro.


Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

REPARTIZARE LICEU 2014 Generaţia picaţilor. Peste 15.000 de elevi au intrat la liceu cu medii sub 5. Lista celor mai mici medii de admitere

Miile de elevi care intră anual la liceu cu medii mai mici de 5 ar trebui să ia calea şcolilor profesionale deoarece nu au nicio şansă la Bac. Anul acesta, cea mai mică medie de admitere a fost 2,16, care aparţine unui elev din judeţul Argeş.

REPARTIZARE LICEU 2014 Despre rezultatele repartizării la liceu, la Adevărul Live

Marţi, la Adevărul Live, am dezbătut rezultatele repartizării computerizate 2014, topul celor mai bune licee şi al celor mai căutate specializări, dar şi situaţia elevilor care au fost admişi în clasa a X-a cu medii mai mici de 5.

REPARTIZARE LICEU 2014 Capitala, detronată de provincie în topul liceelor

Liceele din ţară ajung să detroneze liceele din Bucureşti în topul celor mai bune colegii şi specializări din România. Aşa arată  rezultatele repartizării computerizate, publicate ieri.

REPARTIZARE LICEU 2014 Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate

Din totalul celor 128.707 elevi care au completat fişele de înscriere, în prima etapă au fost repartizaţi 127.746 de elevi (99,3%). 961 de elevi urmează să fie repartizaţi în cea de-a doua etapă, în data de 24 iulie.

REPARTIZARE LICEU 2014 Topul liceelor din România după ultimele medii de admitere. Schimbări faţă de 2013

Rezultatele primei repartizări computerizate la liceu de anul acesta menţine Colegiul Naţional „Sf. Sava” pe primul loc în topul naţional al liceelor, cu cele mai mari medii de admitere, urmat de „Lazăr”. Urcă însă puternic în top colegiile din provincie, ba chiar în top 3 a intrat Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, de pe locul şase, înlocuind astfel un liceu de top din Capitală - Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite