Teodorovici: În prima şedinţă de Guvern se va amâna depunerea Formularului 600. Declaraţia ar putea fi comasată cu Formularul 200

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Teodorovici, avizat luni în funcţia de ministru de Finanţe de Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, a declarat la audieri că depunerea Formularului 600 va fi amânată în prima şedinţă de Guvern, iar o soluţie ar putea fi comasarea acestuia cu Formularul 200.

„Formularul 600. Aici, primul pas va fi după cum s-a şi declarat în mod public în prima şedinţă de Guvern: se va amâna depunerea acestui formular, urmând ca la Ministerul de Finanţe să încercăm o soluţie normală, logică, chiar şi fie prin comasarea 200 cu 600”, a spus Teodorovici.

Potrivit lui, „clar nu se va adăuga absolut nimic faţă de ce este, că vorbim de formulare, că vorbim de taxe, că vorbim de impozite, că vorbim de orice fel de posibilă barieră”.

„Ştiţi foarte bine că eu am declarat tot timpul că, atâta timp cât voi fi într-o funcţie de ministru de Finanţe, nici numărul taxelor nici cuantumul acestora nu vor creşte. Obligaţia mea e să fac exact invers”, a subliniat Teodorovici.

El a mai spus că este momentul şi cazul ca lucrurile „să se aşeze din punct de vedere fiscal bugetar”.

„Pentru că ne dorim cu toţii acest lucru. S-au luat foarte multe măsuri, foarte multe măsuri bune, coerente, cerute, promise de noi ca şi coaliţie de guvernare românilor şi cred că acum este momentul să trecem la altă etapă, la cea care cred că de fapt e foarte importantă atunci când un investitor decide să facă o investiţie. Dacă ne uităm la ţările din jurul României, vom vedea că noi din punct de vedere fiscal bugetar stăm destul de bine şi chiar foarte bine. Deci motivul pentru care un investitor evită această parte a Europei nu e neapărat unul fiscal bugetar. Ci poate din cauza unei birocraţii excesive, a modului în care statul înţelege să trateze de multe ori cu lipsă de respect contribuabilul, fie că e persoană fizică, fie că e persoană juridică. Din păcate cu toţii am contribuit la această stare după anii 90 şi în loc să simplificăm, fiecare a adus ceva în plus, de cele mai multe ori inutil”, a spus el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite