Proprietarii din zone mai puţin expuse calamităţilor, mai interesaţi de asigurarea locuinţei decât cei din zone de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
asigurare

O statistică realizată de PAID România - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale arată că „nu există o legătură directă între evenimentele catastrofale produse şi nivelul de înţelegere al proprietarilor cu privire la utilitatea şi, în definitiv, obligativitatea asigurării de locuinţă”.

Potrivit PAID, volumele cele mai mari de despăgubiri au fost înregistrate în judeţele Hunedoara, Caraş Severin şi Vrancea. „Cu toate acestea, niciunul nu se regăseşte în lista judeţelor cu cel mai mare grad de acoperire prin asigurare, ceea ce înseamnă că mulţi dintre proprietarii afectaţi nu au putut primi despăgubiri în baza legii asigurării obligatorii a locuinţei”, a informat PAID. 

Potrivit statisticii, nivelul de cuprindere în asigurare obligatorie a locuinţei pentru Bucureşti este de 38,26%, ocupând locul 16 în topul localităţilor ordonate după acest criteriu. 

Despăgubirile achitate de PAID România, pentru cele trei riscuri acoperite prin PAD, în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 2016 au însumat 2.525.055 lei. 

Judeţele din România cu nivelul cel mai ridicat de cuprindere în asigurare sunt Ilfov - 33,33% şi Timiş - 30,23%. La polul opus, judeţele cu nivelul cel mai scăzut de cuprindere în asigurare sunt Gorj -  8,83% şi Olt - 8,88%. 

Regiunile geografice cu cel mai ridicat grad de cuprindere în asigurare sunt Banat - 26,23% şi Dobrogea - 21,47%, iar cele cu un scăzut grad de cuprindere în asigurare Oltenia - 10,84% şi Bucovina -  14,27%.

În Top 5 al localităţuilor din România cu cea mai extinsă asigurare de locuinţă se numără Valea Mărului, judeţul Galaţi, unde s-au asigurat 1.455 locuinţe (grad de acoperire de 62,61%), Dumbrăviţa, judeţul Timiş (61,69%), Bragadiru judeţul Ilfov (59,93%), Popeşti Leordeni, Ilfov (53,42%) şi Sânpetru, Braşov (52.91%).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite