Liviu Dragnea anunţă că se lucrează intens la o lege a achiziţiilor strategice pentru derularea mai rapidă a licitaţiilor. Modelul, inspirat din „ţările dezvoltate”

Liviu Dragnea anunţă că se lucrează intens la o lege a achiziţiilor strategice pentru derularea mai rapidă a licitaţiilor. Modelul, inspirat din „ţările dezvoltate”

Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că Guvernul pregăteşte o lege a achiziţiilor strategice care va permite derularea mai rapidă a licitaţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, care a avut loc la Timişoara, că se lucrează la o lege a achiziţiilor publice, astfel încât licitaţiile să se deruleze mai rapid, modelul fiind unul inspirat din ”ţările dezvoltate”, potrivit News.ro

"Se lucrează acum intens la o Lege a achiziţiilor strategice, care se va finaliza cu un proiect de lege, care va fi dezbătut în Parlament, care să aibă în mod nominal şi foarte clar în anexă investiţiile ce vor fi cuprinse în această procedură simplificată, în cel puţin trei domenii mari: infrastructură, energie şi apărare, cu nişte proceduri inspirate din ţările dezvoltate care nu au aceste întârzieri uriaşe în istorie”, a declarat mai Dragnea.

Proiectul legii achiziţiilor publice va putea fi lansat în dezbatere în maximum trei săptămâni, urmând ca în Parlament să fie adoptat pe o procedură rapidă, întrucât este nevoie de această lege pentru dezvoltarea României, a declarat  Dragnea, citat de Agerpres.

 ''După părerea mea, în maximum două-trei săptămâni proiectul de lege va putea fi lansat în dezbatere publică, urmând ca şi în Parlament să fie pe o procedură rapidă, pentru că este nevoie pentru toată dezvoltarea României de această lege. A apărut la un moment dat o industrie, o categorie a contestatarilor care întârziau orice investiţie, unii cu avantaje, alţii fără avantaje'', a afirmat Dragnea.

Sunt vizate: Apărarea, Energia şi Transporturile

Premierul Sorin Grindeanu a precizat că sunt vizate prioritar trei mari domenii, respectiv Apărarea, Energia şi Transporturile.

''Se lucrează, termenul amintit este unul realist, astfel încât să putem trimite punctul de vedere al Guvernului astfel încât tot ceea ce se propune acolo să ajute la deblocare, dar şi respectând anumite reguli ale Comisiei Europene. Au existat discuţii cu Comisia Europeană'', a punctat premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a mai adăugat că din cauza legii achiziţiilor publice se întârzie foarte mult investiţiile şi că proiectul legii trebuie să aibă în anexă, în mod nominal şi foarte clar, investiţiile care vor fi cuprinse în această procedură simplificată, ''în cel puţin trei domenii mari, infrastructură mare rutieră şi feroviară, energie şi apărare, cu nişte proceduri inspirate din ţările dezvoltate din vestul Europei, care nu au şi nu au avut în istorie aceste întârzieri uriaşe, care de fapt au blocat dezvoltarea''.

citeste totul despre: