Daea, dispus să ajute financiar producătorii care vor face whisky din... fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a emis un proiect de ordin prin care este dispus să acorde fonduri nerambursabile persoanelor care vor produce whisky din fructe, deşi tradiţional această băutură este produsă prin distilarea cerealelor, precum orzul, secara, grăul sau porumbul fermentat.

Fondurile nerambursabile vor fi plătite şi firmelor care produc îngheţată, ciocolată sau bere ori coniac.

Un proiect de ordin al ministrului Agriculturii, Petre Daea, supus dezbaterii publşice pe site-ul MADR, propune alocarea unor fonduri nerambursabile pentru demararea sau dezvoltarea unor afaceri în industria alimentară şi producţia de băuturi alcoolice.

Banii nerambursabili vor putea fi utilizaţi pentru înfiinţarea unor afaceri în industria alimentară precum: producţia de îngheţată; obţinerea produselor de morărit; producţia de pâine, prăjituri sau fursecuri; producţia de ciocolată; producţia de condimente; fabricarea de alimente pentru utilizări nutriţionale speciale (lapte praf şi alimente pentru sugari, alimente cu aport scăzut de calorii, alimente pentru persoanele care suferă de diabet, etc.

Fondurile nerambursabile pot fi accesate şi de întreprinzătorii care vor să producă „bere; băuturi alcoolice distilate, obţinute exclusiv din fructe: whisky, coniac, gin, lichioruri”.

Bugetul total alocat pentru sesiunea de depunere a proiectelor este de 98,3 milioane de euro.

Imagine indisponibilă
Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite