Bogdan Chiriţoiu: O parte din scumpirea poliţelor RCA poate fi justificată de faptul că industria merge în pierdere

Bogdan Chiriţoiu: O parte din scumpirea poliţelor RCA poate fi justificată de faptul că industria merge în pierdere

Şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, susţine că ASF nu ar trebui să ia decizii pe piaţa asigurărilor auto obligatorii sub presiune FOTO Mediafax

Tendinţa pe piaţa asigurărilor auto obligatorii este de creştere a tarifelor, însă o parte din scumpirea poliţelor RCA este justificată de faptul că industria este pe pierdere, având în vedere că daunele totale depăşesc cu aproximativ 40% banii încasaţi din plata obligaţiilor auto, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Datele pe care le avem noi nu par să confirme panica. Vedem că sunt companii care îşi cresc la unele produse preţurile, dar, spre surprinderea noastră, am găsit şi scăderi. Imaginea pare să fie a unei pieţe care funcţionează. Per ansamblu, e adevărat că tendinţa este ca preţurile să crească. O parte poate fi justificată din faptul că industria merge în pierdere, pentru că se plăteşte cu 30-40% mai mult decât ce se încasează“, a declarat Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă organizată de ASF şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.
 
Şeful Consiliului Concurenţei susţine că Autoritatea de Supraveghere Financiară nu ar trebui să ia decizii pe piaţa asigurărilor auto obligatorii sub presiune, mai ales atunci când acestea nu sunt luate ca urmare a unor date fundamentate.
 
„RCA este subiectul la modă. Sunt reticent când vine vorba de luarea deciziilor sub presiune. Nu sunt de acord cu ideea că trebuie musai de azi pe mâine să schimbăm legea. De asta ies forestierii în stradă. Vin transportatorii când se anunţă că vor creşte RCA-urile cu 300% şi cer să se ia o decizie mâine. Trebuie să rezistăm la presiune, fără a avea date care să fundamenteze decizia. Trebuie să strângem date, să luăm decizii în cunoştinţă de cauză“, a afirmat Chiriţoiu.
 
citeste totul despre: