Bădălău cere PNL-ului să crească pensiile: E treaba Guvernului să găsească bani. Să reactiveze minele de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea
Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea

Nicolae Bădălău (PSD) a declarat marţi, înaintea începerii şedinţei de Guvern, că va  statul ar trebui să găsească bani pentru creştetrea pensiilor, pentru că asta e treaba lui şi că una dintre soluţii ar putea fi redeschiderea minelor de aur.

„Peste 3 milioane de pensionari nu au cu ce-şi duce traiul. (...) Am auzit că statul vrea să crească pensiile cu numai 10% faţă de 40% cât prevede legea (...) E treaba statului să găsească resurse financiare. Şi nu vorbesc aici doar de banii din contribuţii, taxe şi impozite, ci şi despre redeschiderea unor activitîţi.

Să redeschidă minele, să exploateze aurul ţării. La un stat bogat cum e România, ai resurse de aur de cupru şi nu exploatezi nimic. Asta e nesimtire sau incoerenţă”, a mai spus baronul de Giurgiu.

Intervenţia pesedistului la Digi24 a fost făcută înaintea începerii şedinţei de Guvern, ocazie cu care Nicolae Bădălău a afirmat că, în prezent, partidul strânge semnături de la pensionari, listă pe care o va ataşa moţiunii de cenzură.

    

Vineri, senatorul PSD Nicolae Bădălău, scria pe pagina sa de Facebook că Guvernul introduce măsuri de austeritate.

„Puterea de cumpărare a scăzut pentru prima dată (-5%) în ultimul deceniu, comparativ cu luna similară a anul trecut”, iar ”puterea de cumpărare corespunzătoare salariului mediu a scăzut la 96,3%, în aprilie, faţă de martie”, scria Bădălău.

Senatorul PSD spune că, din această perspectivă, ”Tandemul Iohanis-Orban se dovedeşte la fel de nociv ca Băsescu – Boc”. Iată şi termenii comparaţiei:

”Austeritate atunci, austeritate acum! Tăiere de salarii şi pensii atunci, se întâmplă şi acum! Salariaţi aruncaţi pe drumuri şi şomaj record atunci, la fel şi acum!”, arată senatorul.

În consecinţă, explică fostul ministru al Economiei, „nivelul de trai e lovit puternic”.

„Scade continuu şi tendinţa se menţine. Trei români din 10 câştigă mai puţin cu 30%, faţă de perioada anterioară pandemiei - preţurile cresc şi e dramatic că în plină vară cea mai mare scumpire e la produsele alimentare de strictă necesitate, fapt care afectează cel mai mult populaţia cu venituri mici şi medii”, scria atunci pesedistul, fără a menţiona în postarea sa că măsurile de austeritate au fost luate de Guvernul Boc în contextul crizei economico-financiare din 2009, iar discuţiile de acum pe tema majorării creşterii pensiilor într-un procent mai mic cdecât cel stipulat de lege sunt în contextului cheltuielilor neprevăzute la care este supus statul în contextul pandemiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite