Articol publicitar

Nuntius România şi investiţiile financiare în domeniul petrolului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Cu o activitate foarte bogată în spate, desfăşurată pe parcursul a 24 de ani de activitate, Nuntius Brokerage & Investment Services este o companie privată de succes, care oferă servicii de investiţii financiare, reuşind să devină una dintre cele mai bune şi sigure firme de brokeraj din industrie.

Nuntius a fost înfiinţată de Alexandros Moraitakis în 1991, persoana care a implementat experienţa sa din domeniul bancar în cel al pieţelor de capital greceşti şi internaţionale. Încă de la înfiinţare, politica firmei este aceea de a presta servicii de înalta calitate, fiind concentrată pe stabilirea relaţiilor pe termen lung între investitori şi companie. 

Prin urmare, Nuntius România pune la dispoziţia clienţilor o gamă diversificată de instrumente financiare, însoţite de grija şi suportul permanent oferit de o echipă de profesionişti. Experienţa şi calificările personalului şi-au dovedit eficacitatea, gestionând un portofoliu de sute de mii de clienţi în cei 24 de ani de când activează pe piaţa de capital.

Fără îndoială, unul dintre cele mai interesante domenii în ceea ce priveşte investiţiile financiare pentru Nuntius Brokerage & Investment Services este cel al petrolului. În 2015, preţul acestuia a ajuns la minimul ultimilor 11 ani, reuşind să ia prin surprindere analiştii din toată lumea. Cum s-a ajuns la aşa ceva? La ce se aşteaptă specialiştii în următoarea perioadă? Iată o analiză complexă care îi poate ajuta pe cei care vor să înţeleagă ce s-a întâmplat cu petrolul! 

image

Sursa foto: wikipedia.org 

Potrivit cercetărilor realizate de specialiştii din domeniu, acest declin foarte puternic al barilului a fost determinat de producţia mare şi consumul scăzut la nivel global. 

Barilul nu a cunoscut oscilaţii prea mari în perioada 2010-2013, când s-a situat în jurul valorii de 110 dolari. Apoi, la mijlocul lui 2014, a început declinul şi a terminat anul la jumătate faţă de preţul din vară: 55 de dolari, urmând ca în 2015 să  să scadă şi mai mult, ajungând la 36-37 de dolari în decembrie, nivel care nu a mai fost atins din 2004. 

Încă de la începutul anului, analiştii erau îngrijoraţi de perspectiva cotaţiilor ţiţeiului. Agenţia de evaluare financiară Moody's se aştepta ca industria petrolieră să aibă un an greu, dar cât de greu urma să fie nici măcar analiştii experimentaţi nu au anticipat. Moody's se gândea undeva la 55 de dolari, nivel care, spuneau specialiştii, ar urma să ducă la scăderea masivă a investiţiilor. Iată că barilul a coborât mult mai mult decât această barieră. La rândul lor, cei de la Standard & Poor's şi-au revizuit în jos, pe parcursul anului, estimările privind cotaţia ţiţeiului. 

Unele state europene producătoare de ţiţei au luat deja măsuri de contracarare a scăderii barilului. De exemplu, în Marea Britanie, statul a redus o taxă aplicată companiilor petroliere, pentru a le ajuta pe acestea să facă faţă costurilor ridicate şi reducerii masive a preţului petrolului. Spania, pe de altă parte, a anunţat că situaţia este pe placul ei, întrucât se bazează pe importul de combustibili, iar preţurile scăzute îi dau un “respiro” din punct de vedere economic. 

Lovită puternic este şi Rusia, care în 2015 a intrat în recesiune pentru prima dată din 2009, afectată de sancţiunile occidentale şi de preţul redus al petrolului, unul dintre principalele produse de export ale sale. Preşedintele Vladimir Putin a declarat că ţara ar trebui să fie pregătită pentru o perioadă prelungită în care cotaţia barilului de ţiţei va rămâne la un nivel scăzut, iar restricţiile vor fi menţinute. În cazul în care cotaţia medie a petrolului va fi de 50 de dolari, Guvernul de la Moscova se aşteaptă la un avans al economiei de 0,7% anul viitor. Dar Banca Centrală a Rusiei estimează că recesiunea va continua şi în 2016. Economia Rusiei depinde în proporţie de peste 70% de sectorul petrolier. 

Ce se va întâmpla în viitorul apropiat?

Situaţia de acum va continua şi în perioada următoare, spun analiştii, care aşteaptă totuşi o creştere treptată a preţului petrolului până în 2020, până la 80 de dolari pe baril. 

În ultimul său raport, “World Energy Outlook”, publicat în noiembrie 2015, Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) estimează că cererea mondială de petrol va creşte anual cu 900.000 de barili pe zi până în 2020, urmând ca treptat să ajungă la 103,5 milioane barili pe zi în 2020, comparativ cu 94,5 milioane barili pe zi în 2015. 

“Estimările noastre arată că vom asista la o creştere graduală a preţurilor până la 80 de dolari per baril în jurul anului 2020”, a declarat directorul IEA, Fatih Birol. “Ne aşteptăm ca investiţiile în petrol să scadă în acest an cu peste 20%. Şi, mai important, acest declin va continua şi anul viitor. În ultimii 25 de ani nu am avut niciodată doi ani consecutivi de scădere a investiţiilor şi acest lucru ar putea avea implicaţii asupra pieţei petroliere în anii următorii”, a adăugat Birol. 

Sursa: agerpres.ro, reuters.com, finance.yahoo.com

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite