Grupul britanic HSBC a acumulat 5% din acţiunile SIF Oltenia

Grupul britanic HSBC a acumulat 5% din acţiunile SIF Oltenia

Banca britanică HSBC a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit înainte de taxare de 6,79 miliarde de dolari FOTO Reuters

Grupul britanic HSBC Holdings, cea mai mare bancă europeană în funcţie de valoarea activelor, a acumulat o participaţie de 5,02% din acţiunile SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui anunţ publicat miercuri pe platforma Bursei de la Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pragul de 5% a fost depăşit printr-o tranzacţie care a avut loc la data de 8 mai. În ziua menţionată au avut loc două transferuri negociate, de tip deal, cu acţiuni SIF Oltenia, în valoare totală de 453.000 de lei, la un preţ de 1,7 lei, cu 1,73% sub închiderea din ziua anterioară.
 
Ulterior, la 9 mai, deţinerea HSBC la SIF Oltenia a coborât sub pragul de raportare de 5%, potrivit unui anunţ apărut în după-amiaza zilei de miercuri pe platforma bursei. Transferurile au avut loc şi în acest caz pe piaţa secundară.
 
Un pachet de 4,8% din acţiunile SIF Oltenia a făcut miercuri obiectul a trei dealuri, în valoare totală de 56 milioane de lei (12,6 milioane de euro), la un preţ de 2 lei pe acţiune, cu 13,9% peste referinţa de luni.
 
Acţiunile SIF Oltenia au scăzut cu 0,85% miercuri până la ora 11:24, la 1,75 lei.
 
Banca britanică HSBC a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit înainte de taxare de 6,79 miliarde de dolari, în scădere cu 20% faţă de nivelul de 8,43 miliarde de dolari din perioada corespunzătoare a anului trecut. 
 
Veniturile grupului au coborât cu 14%, la 15,8 miliarde de dolari. Cea mai mare parte din profiturile HSBC provin de la operaţiunile asiatice.
 
HSBC Holdings controla, la 31 martie, active în valoare totală de 2.758 miliarde de dolari.

Mai puteţi citi: 

 
citeste totul despre: