Vrei să fii miliardar? Abandonează şcoala, mută-te în SUA şi rade-te în cap. Ochelariştii au un avantaj, la fel şi Vărsătorii
0Statistica nu minte niciodată: dacă vrei să fii miliardar trebuie să provii din SUA, să abandonezi facultatea şi, eventual, să fii chel. Cel puţin aşa arată miliardarul statistic dacă luăm să comparăm graficele de pe site-ul GoCompare.com. Acesta a analizat trendurile în privinţa bogaţilor planetei şi a confruntat informaţiile privind 100 de miliardari din ultimii 20 de ani.
Iar acestea arată diverse trăsături comune, precum faptul că mare parte sunt căsătoriţi, cheli sau din zodia Vărsator. De asemenea, foarte mulţi au renunţat la şcoală, dar nu înseamnă promovarea analfabetismului, ci abandonarea studiilor superioare pentru a se concentra pe afaceri.
Astfel, statistica arată că vârsta medie a acestora a crescut cu 14 ani, iar în 2015 aceasta era de 60 de ani.
IT-ul şi şcoala
De asemenea, datele arată că patru miliardari din zece poartă ochelari, cel mai celebru exemplu fiind Bill Gates, care a abandonat studiile la Harvard pentru a se concentra pe dezvoltarea Microsoft. El este, de altfel şi cel mai faimos exemplu de miliardar care a abandonat facultatea, ca şi Steve Jobs. Michael Dell - fondatorul producătorului de calculatoare Dell, ca şi Larry Ellison – fondatorul producătorului de baze de date Oracle, Travis Kalanick – fondatorul companiei de transport Uber, Jan Koum – fondatorul serviciului de mesagerie WhatsApp ori Evan Williams – co-fondator al Twitter.
Statistica mai arată că cei mai mulţi miliardari sunt Vărsători după zodie, iar cei mai puţini sunt nativii zodiei Rac. De asemenea, în ultimii 20 de ani s-a constatat o creştere cu 50% a numărului femeilor miliardar. Totuşi, numărul lor este mult mai mic decât cel al bărbaţilor, cele mai numeroase fiind în anul 2003, când se înregistrau 13.
Numărul miliardarilor care şi-au crescut singuri averea a scăzut cu 10% în ultimii zece ani, cel mai probabil din cauza crizei financiare din 2008. Totuşi, miliardarii care s-au îmbogăţit prin forţe proprii şi-au recuperat valoarea averii mult mai repede: avuţia primilor 100 a scăzut cu 40% în primele 12 luni după declanşarea crizei financiare, dar şi-a revenit mai repede.
Citiţi mai multe despre trăsăturile miliardarilor pe Adevărul Financiar