Cafeaua Amigo ajunge în curtea rivalei care produce Doncafe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strauss Coffee, producătorul cafelei Doncafe, a anunţat că va cumpăra brandul de cafea solubilă Amigo, comercializat în principal în România, de la societatea braziliană Cia Iguacu de Café Soluvel, tranzacţia ridicându-se la 20 de milioane de dolari.

Tranzacţia aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei.

Cafeaua solubilă Amigo este cunoscută în România din 1983 şi a înregistrat în 2012 vânzări de 12,5 milioane de dolari şi o cotă de piaţă în volum de 1,8%. Brandul a intrat ulterior şi pe alte pieţe din regiune.

Importatorul exclusiv al mărcii Amigo pe piaţa locală este din anul 2002 Panfoods România, parte a companiei Panfoods Co. Ltd din Marea Britanie, care gestionează vânzările internaţionale de cafea pentru Cia Iguacu de Café Soluvel. 

Cafeaua produsă de grupul brazilian este ambalată la în unitatea Panfoods din comuna Văcăreşti, judeţul Dâmboviţa, foarte aproape de Târgovişte.

În 2012, Panfoods România, cu 68 de angajaţi, a raportat o cifră de afaceri de 52 milioane lei (11,8 milioane euro), cu 2,3% mai mare faţă de 2011, şi un profit net de 1,4 milioane lei (331.000 euro), cu 67% mai mic.

Grupul israelian Strauss Coffee este prezent în România din 1994 şi este cel mai mare producător de cafea din piaţa românească, brandul său Doncafe având în 2012 o cotă de piaţă în volum de circa 22%. 

Prezentă în 20 de ţări, Strauss Coffee are 14 fabrici şi vânzări anuale de peste 1 miliard de dolari. Principalii concurenţi ai Strauss Coffee sunt Kraft Foods şi Nestlé.

Mai puteţi citi:

Doi bărbaţi, prinşi imediat după ce au furat banii dintr-un automat de cafea

Doi bărbaţi au fost prinşi, marţi seară, de către un echipaj de poliţie imediat după ce au sustras bani dintr-un automat de cafea amplasat pe strada Spitalului din municipiul Râmnicu Sărat.

Din lipsa cultului pentru cafea, românii beau o zeamă lungă cu lapte: „Nu e nici gustoasă, nici sănătoasă“

Bogdan Lauric, un barista (specialist în prepararea cafelei) din Timişoara, arată cum ar trebui, de fapt, să ne bucurăm de aroma cafelei pe care o bem în fiecare zi.

Cum putem menţine cafeaua proaspătă şi aroma sa intensă

Povestea cafelei poate fi plasată în Antichitate, cu toate că primele referinţe consemnate în ce priveşte consumul delicioasei băuturi datează din secolul al IX-lea.

Istoria celei mai scumpe cafele din lume

Culeasă bob cu bob din excrementele unui animal nocturn asemănător zibetei din Indonezia, kopi luwak (cafeaua pisicii sau cafeaua din excremente) a cunoscut o ascensiune demnă de un star de cinema american. Cel care a pus-o pe hartă a fost englezul expert în cafea, Tony Wild. Acesta a citit o notiţă apărută în „National Geographic Magazine”, în 1981, şi aşa a început totul.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite