1 ianuarie 2014 este data de la care începe creşterea economică pentru România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 1 ianuarie 2014 românii vor putea munci fără restricţii în Germania, Franţa şi Anglia, singurele economii reale şi funcţionabile ale Europei. Acest lucru va creşte considerabil nivelul de trai din România.

Haideţi să nu ne mai ascundem după degete: românii au fost până în acest moment cetăţeni de mâna a doua ai Europei. Până la data de 1 ianuarie 2014 accesul liber la piaţa muncii a fost restricţionat în acele ţări care cu adevărat conduc Europa inclusiv economic: Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Că am putut munci liber dincolo nu contează deoarece economiile respective au fost cuprinse de criză.
Bunăstarea la români a venit odată cu câştigarea dreptului de a munci în anumite ţări europene, dar nu cele mai puternice. Începând cu 2014 nimeni nu va mai putea îngrădi dreptul nostru de a munci iar deschiderea către cele mai puternice trei economii ale zonei euro va duce la un nou exod de muncitori români către acele state care şi acum au o economie care bubuie în detrimentul celor mai slabi.

Începând cu 1 ianuarie 2014 muncitorul român se poate sui în tren şi apoi se poate opri în mijlocul Berlinului pentru a cere un loc de muncă. Nu e nevoie decât să aibă buletinul la el iar de aici încolo treaba este extrem de uşoară. Salariile cerute de către români sunt atât de mici comparativ cu nivelul din Germania, Franţa sau Marea Britanie încât şansele de a nu se găsi de muncă sunt practic NULE.

Ajunge muncitorul român în Berlin şi cere 1000 de euro să lucreze în construcţii în condiţiile în care angajaţii de acolo au salarii cel puţin duble dar şi multe alte pretenţii. Românul e simplu, nu cere mult şi se mulţumeşte cu puţine condiţii- îi dai o baracă şi el e mulţumit.

România dispune de un imens potenţial uman: peste 20 milioane de cetăţeni, care poate fi exportat. Trecerea graniţei va duce automat la un aflux financiar către România lucru care va stimula economia fără să mai vorbim de faptul că cei care nu îşi vor găsi locuri de muncă aici vor putea opta cu un minim de efort pentru un loc de muncă în statele mai sus menţionate. Avem acum şomaj scăzut? Staţi să vedeţi că din 2014 vom avea nevoie să aducem oameni din afara Europei, oameni care să accepte salariile care acum sunt în România.

Spre exemplu angajaţii de la OltChim nu se vor putea plânge că nu găsesc locuri de muncă deoarece ei vor putea să meargă la Paris cu buletinul şi să se angajeze pe minim 1000 de euro pe lună, asta dacă nu sunt comozi şi preferă lenevitul pe banii statului.

De anul viitor România va putea să îşi echilibreze balanţa comercială prin exportul de forţă de muncă, lucru extrem de important. Forţa de muncă este o marfă de schimb de care trebui să se ţină cont deoarece avem din belşug şi la preţuri fără de concurenţă.

Efectul deschiderii pieţei va fi unul semnificativ pentru România nu doar direct ci şi indirect prin creşterea încrederii.

Pentru Europa nu va fi un efort prea mare deoarece vorbim de aproape 200 de milioane de cetăţeni, dar cu siguranţă efectul asupra României va fi mare. Se vor lăuda unii cu cât de bine s-au descurcat ei cu guvernarea: nu domnilor, nu vine de la competenţa dumneavoastră ci de la şansa pe care o avem într-o Europă fără graniţă.
României nu i s-a permis să fie cu adevărat concurenţială din moment ce ceea ce puteam noi exporta cel mai bine a fost restricţionat. Forţa de muncă e o marfă bună de care dispunem iar până pe 1 ianuarie 2014 am fost privaţi de exportul ei.

De pe 1 ianuarie 2014 niciun român nu mai are dreptul să se mai plângă că o duce prost deoarece el o poate duce la fel ca orice cetăţean european atâta timp cât e dispus la muncă şi nu se leagă de locuşorul în care îşi ţine casa. Renunţaţi la a vă mai plânge şi treceţi graniţa deoarece este dreptul nostru.

Români, pregătiţi-vă deoarece din 2014 începe creşterea economică, iar dacă vom şti să profităm de acest lucru putem deveni din nou un factor economic important pe scena europeană.

De pe 1 ianuarie 2014 vom putea munci liberi în : Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Ţările de jos, Luxemburg, Malta, Spania, Belgia. Aici am avut restricţii şi dacă ne uităm bine sunt cele mai bogate ţări ale Europei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite