Loteria Bonurilor Fiscale: doar 38 de bonuri au fost depuse luni la unităţile teritoriale ANAF pentru revendicarea premiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă după prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, organizată la 13 aprilie, românii s-au îngrămădit la unităţile ANAF să-şi revendice premiile, după a doua extragere nu s-a mai întâmplat acest lucru
Dacă după prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, organizată la 13 aprilie, românii s-au îngrămădit la unităţile ANAF să-şi revendice premiile, după a doua extragere nu s-a mai întâmplat acest lucru

Doar 38 de bonuri fiscale au fost depuse luni la unităţile teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în vederea revendicării premiilor la a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, care a avut loc duminică, 28 mai. Cei care au bonuri fiscale emise la 23 mai, cu o valoare cuprinsă între 135 şi 135,99 lei, mai pot depune bonurile  pentru revendicarea premiilor şi în următoarele 29 de zile.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor, până luni, ora 16.00, la nivel naţional, au fost depuse 38 de cereri de revendicare a premiilor la Loteria Bonurilor Fiscale, extragerea a doua. 

Cum se revendică premiile 

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul ANAF.

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un număr unic de înregistrare.

Cum vor fi desemnaţi 100 de câştigători 

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători. 

Să luăm un exemplu: să spunem că pe lista centralizatoare au fost înscrise 471 de bonuri fiscale cu valoarea 135 de lei, emise la 23 mai. 

Potrivit noii proceduri, suma de un milion de lei nu se va mai împărţi la cei 471 de câştigători, ci se va organiza o a doua extragere pentru ca din cei 471 să se selecteze doar 100 de câştigători.

Cum se va face această selecţie? Fiecărui bon câştigător dintre cele 471 revendicate după extragere i se va atribui un număr unic - de la 1 la 471. Are loc a doua extragere în care va fi extras un număr, să zicem 56. Primul bon câştigător va fi cel cu numărul 56. Al doilea bon câştigător va fi cel cu numărul 56 + 23 (ziua în care a fost emis bonul) = 79. Şi tot aşa până se ajunge la 100 de premii. 

Ce se întâmplă când se ajunge la pragul de 471 şi mai sunt de desemnat câştigători până la cei 100? Din numărul rezultat la ultima adunare - să zicem 465 + 23, s-ar ajunge la 488; în acest caz, din numărul rezultat (488) se va scădea numărul-limită (471) şi va da o cifră - 17 - care desemnează următorul câştigător. 

Astfel, deţinătorul bonului fiscal cu numărul atribuit 17 va ieşi câştigător la a doua extragere şi se va bucura de premiul pus la bătaie. Şi de aici continuă numărătoarea după procedurile arătate mai sus. Următorul bon câştigător va fi cel care a primit numărul unic din listă - 40 (17+23). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite