E oficial: şoferii pot suspenda poliţele RCA în situaţia în care nu folosesc autoturismele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii vor putea suspenda poliţele de asigurare de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) pe perioada în care vehiculul nu este utilizat, a anunţat, joi, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care precizează că măsura este inclusă în proiectul noii legi a RCA, neprezentat public până în prezent, potrivit News.ro.

Reacţia ASF vine după ce transportatorii s-au declarat nemulţumiţi de mai multe prevederi ale proiectuluide lege elaborat de către instituţia de stat, chiar dacă au fost consultaţi de mai multe ori, prin întâlniri, înainte de finalizarea proiectului, mai scrie sursa citată.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de prelungirea automată a poliţelor RCA. Potrivit acestora, proiectul de lege prevede că poliţa RCA se prelungeşte automat, în cazul în care firma de asigurare nu este notificată cu 30 de zile înainte de data expirării.

ASF susţine, însă, că discuţiile cu toate părţile vor continua.

Transportatorii ameninţă cu noi proteste

Asociaţiile de transportatori au anunţat că, în primă fază, încearcă să intervină în Parlament pentru a schimba proiectul de lege existent. Însă dacă prevederile contestate nu sunt eliminate, transportatorii ameninţă cu mişcări de protest şi blocaje de drumuri în Capitală.

Transportatorii rutieri au anunţat deja, săptămâna trecută, că ar putea organiza un protest de amploare la Parlament în a doua parte a lunii martie dn cauza scumpirii poliţelor RCA din ultimele luni. Reprezentanţii firmelor de transport au cerut ASF să intervină pentru a stopa scumpirea poliţelor RCA şi au solicitat parlamentarilor să oprească, prin lege, creşterea preţurilor asigurărilor.

Scumpiri pe bandă la RCA

ASF admite că în ultimele luni au avut loc scumpiri importante. Datele publicate de către autoritate arată că prima medie pentru poliţe încheiate pe 12 luni, calculată cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane şi transport de persoane, a crescut cu 42% faţă de nivelul din iunie 2015.

Transportatorii au adus însă documente care arată şi scumpiri de 200%, ceea ce le pune în pericol activitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite