Banca Transilvania va plăti peste 28 milioane de euro taxa pe active impusă de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitul net al Băncii Transilvania este de 436,07 milioane lei, ca rezultat al eficientizării şi consolidării businessului. În ceea ce priveşte eficienţa operaţională, aceasta se păstrează la nivel confortabil în Banca Transilvania, aceasta fiind de 47%, calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

Începând cu anul financiar 2019 a intrat în vigoare OUG 19/2019 care reglementează modul de calcul al taxei pe active pentru instituţiile bancare, se arată în informarea trimisă joi Bursei de Valori Bucureşti

În conformitate cu cerinţele Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară IFRIC 21 “Taxe”, banca poate recunoaşte cheltuiala cu taxa pe active aferente anului 2019 numai pe 31 decembrie 2019 deoarece aceasta depinde de valoarea activelor financiare nete de la 31 decembrie 2019. 

Plăţile efectuate pe parcursul anului 2019 pentru taxa pe active vor fi considerate plăţi în avans până la 31 decembrie 2019, când se va recunoaşte taxa pe active finală pentru anul financiar 2019. 

Cu toate acestea, Banca Transilvania a estimat o taxă pe active de 136 milioane lei (aproximativ 28,33 milioane de euro, calculat la un curs de 4,8 lei/euro) aferentă anului financiar 2019. 

Potrivit acestei estimări, luând în considerare un calcul proporţional, dacă banca ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 3 luni încheiată la 31 martie 2019, profitul net la 31 martie 2019 ar ajunge la 407,51 milioane lei. 

„Ne-am concentrat pe finalizarea cât mai rapidă şi eficientă a integrării Bancpost în Banca Transilvania tocmai pentru a ne focusa pe business şi pe susţinerea economiei şi a antreprenorilor români. Planul nostru a funcţionat foarte bine şi am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat pentru clienţii noştri. 42.000 de împrumuturi pentru companii şi persoane fizice au fost acordate de BT în primul trimestru al acestui an. În ceea ce priveşte tranzacţiile, în februarie am atins un maxim istoric de peste 3 milioane/zi”. - declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite