Victor Grigorescu, ministrul Energiei, acuză presiuni ale politicienilor locali din Gorj pentru a controla Complexul Energetic Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Energetic Oltenia este al doilea producător de energie al ţării, după HIdroelectrica, dar a înregistrat pierderi de 1,5 miliarde de lei în ultimii doi ani
Complexul Energetic Oltenia este al doilea producător de energie al ţării, după HIdroelectrica, dar a înregistrat pierderi de 1,5 miliarde de lei în ultimii doi ani

Unii lideri politici din Gorj încearcă să controleze Complexul Energetic Oltenia şi exercită presiuni continue în acest sens, a scris, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe contul personal de Facebook.

„Observ, citind presă locală, că unii lideri politici din teritoriu au şi găsit deja o persoană potrivită pentru preluarea conducerii Complexului Energetic Oltenia. Aceşti politicieni locali îşi închipuie, probabil, că, dacă aşa au funcţionat lucrurile până acum, o să le meargă în continuare cu presiuni şi intimidări. Dar aş fi curios dacă pot indica un articol de lege care le permite acest gen de interferenţă“, a postat ministrul, citat de Agerpres.ro.

El a arătat că, în urmă cu trei săptămâni, când Ministerul Energiei a criticat conducerea CEO, unii lideri din Gorj „nu ştiau cum să se mai îngrămădească să îi ia apărarea, deşi discuţiile aveau legătură cu lipsa unor rapoarte şi evaluări tehnice“.

„Remarc presiunea continuă şi încercările de a controla Complexul Energetic Oltenia. Nu au nicio şansă, dar continuă să construiască piste false şi tensiuni pentru un eventual capital politic“, a continuat Grigorescu.

Potrivit acestuia, de situaţia proastă a mineritului românesc se fac vinovaţi într-o măsură enormă factorii locali care au crezut că aceste complexuri energetice le aparţin.

„Au făcut ani de zile presiuni, au făcut jocuri politice, au creat false probleme sociale ca să poată acţiona după bunul plac. Aceste companii trebuie depolitizate complet pentru a le salva. Putem face zeci de eficientizări în aceste companii, dar, dacă nu înlăturăm factorul nociv, nu vom reuşi să le facem funcţionale. Aş vrea să fie clar: avem toleranţă zero în ceea ce priveşte corupţia. Nu avem nicio ezitare în a-i înlătura din funcţii de conducere pe cei care se fac vinovaţi de acte de corupţie. Singura noastră datorie e să facem lucrurile corect, eficient şi, mai ales, legal“, a mai scris ministrul pe site-ul de socializare.

Acuzat că a oferit 120.000 de lei pentru o demisie

Grigorescu a făcut aceste declaraţii după ce Laurenţiu Ciobotărică, directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, a fost reţinut miercuri seară de poliţiştii gorjeni pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu. El era acuzat că a acordat suma de 120.000 lei unui membru al directoratului companiei ca să demisioneze. Ciobotărică a fost eliberat joi, după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat.

Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Târgu-Jiu a fost declinat, joi, către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Craiova.

Restructurări şi concedieri

Complexul Energetic Oltenia are mari probleme financiare, compania înregistrând pierderi cumulate de 1,5 miliarde de lei în ultimii ani. Concomitent, compania face restructurări pentru a rezista pe piaţa de energie. Compania are 15.000 de angajaţi şi va concedia 2.000 de salariaţi de la 1 iulie. Complexul Energetic Oltenia este al doilea producător de energie al ţării, după Hidroelectrica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite