Poşta Română a pierdut din profit în a doua jumătate a anului 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
posta romana mediafax

Compania Naţională Poşta Română a reuşit să piardă până la finalul anului 2016 o parte din profitul înregistrat în prima jumătate a anului, potrivit rezultatelor financiare anunţate miercuri.

Poşta a înregistrat, în primele şase luni din 2016, un profit brut de 19,6 milioane de lei, însă la finalul anului rezultatul brut a fost de numai 12,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă că a pierdut în cea de-a doua jumătate a lui 2016 o parte ce reuşise să strângă în prima jumătate.

Cu toate acestea, compania a reuşit să depăşească estimările din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2016, care prevedea un rezultat brut pozitiv de patru milioane de lei.

Poşta Română a încheiat anul 2015 cu un profit operaţional de 6,8 milioane de lei. Rezultatul final a fost afectat negativ de amenda Consiliului Concurenţei, de 33 de milioane de lei, pentru fapte presupus a fi săvârşite în perioada 2011 — 2012 şi pe care Poşta Română a contestat-o în instanţă.

Potrivit companiei, înregistrarea profitului a fost posibilă prin creşterea şi diversificarea veniturilor obţinute de companie corelată cu un nivel mai mic al cheltuielilor totale preliminate.

Astfel, veniturile aferente anului 2016 au fost de 1,124 miliarde lei, cu 1,9% mai mari faţă de anul 2015, când au fost de 1,102 miliarde lei.

Compania menţionează că informaţiile furnizate reflectă datele contabile aferente anului 2016 disponibile în acest moment, iar aceste date fiind preliminate până la închiderea exerciţiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influenţeze rezultatul brut.

Strategia de dezvoltare a Poştei Române prevede o creştere etapizată, prin prioritizarea investiţiilor în funcţie de necesitatea implementării proiectelor companiei, în vederea asigurării diversificării portofoliului acesteia. Compania susţine că este ajutată de instituţii financiar-bancare pentru dezvoltare, cât şi de acţiuni complementare - suport ale acţionarilor, şi, în paralel cu sursele externe de finanţare, concentrează, în măsura capacităţii, şi resurse financiare interne pentru a continua demersurile investiţionale demarate în 2014, focusate pe zona IT şi pe zona operaţională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poştale, tehnologie poştală, flotă auto).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite