Poşta Română a înregistrat un profit net de 3,5 milioane de euro, în prima jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională Poşta Română a înregistrat, în primele şase luni din 2016, un profit net de 15,8 milioane de lei, adică 3,5 milioane de euro, în creştere cu 2,5% faţă de primele şase luni din 2015.

Profitul brut a fost de 19,6 milioane de lei, adică 4,4 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, este precizat în comunicatul companiei, citat de Agerpres.

Faţă de primele şase luni ale anului trecut, veniturile din colete au crescut cu 17,8%, iar cele din serviciul Confirmare de primire (AR) — cu 11%. Serviciul Express (PrioriPost) a crescut cu 10,7%, iar veniturile din poşta de scrisori au înregistrat un avans de aproape 7%. Pe de altă parte, migrarea clienţilor spre plata facturilor prin bănci sau prin alte mijloace electronice a influenţat uşor indicatorul final. Astfel, veniturile totale s-au diminuat cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 562 de milioane de lei, faţă de 564 de milioane de lei, în primele şase luni din 2015.

Cheltuielile Poştei Române au scăzut, în primele şase luni ale anului, până la 543 de milioane de lei, faţă de 546 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut, pe fondul reducerii unor categorii importante de cheltuieli (carburanţi, chirii, încălzire, energie electrică) şi ca efect al încheierii unor contracte mai avantajoase

Poşta Română a încheiat anul 2015 cu un profit operaţional de 6,8 milioane de lei. Rezultatul final a fost afectat negativ de amenda Consiliului Concurenţei, de 33 de milioane de lei, pentru fapte presupus a fi săvârşite în perioada 2011 — 2012 şi pe care Poşta Română a contestat-o în instanţă. În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al companiei pentru anul 2016 este prevăzut un rezultat brut pozitiv de patru milioane de lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite