O companie mută din China în România producţia de sisteme electronice pentru turbine eoliene
0Compania American Superconductor va deschide o fabrică în Timişoara, unde va muta o parte a producţiei de componente pentru turbine eoliene de la operaţiunile pe care le are în China, parte a unui plan mai amplu de restructurare şi reducere de costuri.
Planul prevede „transferul capacităţii de producţie de sisteme electronice de control pentru clienţii din afara Chinei de la fabrica companiei din Suzhou, China, la o nouă facilitate de producţie în Timişoara, România“, se arată într-un document transmis de American Superconductor bursei americane.
Fabrica din România ar trebui să devină operaţională pe parcursul anului fiscal 2014, care începe în aprilie.
În timp ce facilităţile de producţie din China vor continua să deservească piaţa chineză, numărul de angajaţi va fi redus ca urmare deschiderii noului centru de producţie în România.
American Superconductor intenţionează să închidă o fabrică din statul Wisconsin şi să mute producţia în Massachusetts, unde are deja operaţiuni, inclusiv sediul companiei.
Ca urmare a acestor măsuri, American Superconductor se aşteaptă să înregistreze economii de costuri de 3 milioane de dolari anual, începând din trimestrul al patrulea al următorului an fiscal.
Planul de restructurare va afecta până la 120 de angajaţi, inclusiv din China. Ca urmare a nevoii de a reloca anumite posturi, numărul de locuri de muncă desfiinţate se va situa la aproximativ 5-10% din numărul de angajaţi înregistrat în decembrie.
Procese contra Sinovel pentru spionaj industrial
Compania are în derulare mai multe procese în China împotriva companiei locale Sinovel, acuzată de spionaj economic.
În vara anului trecut, Departamentul de Justiţie din SUA a pus sub acuzare, după doi ani de investigaţii, Sinovel şi doi angajaţi ai companiei chineze pentru furt de secrete comerciale de la American Superconductor.
În anul fiscal 2012, încheiat în martie 2013, compania a înregistrat venituri de 87,4 milioane de dolari.
Mai puteţi citi:
Bomba socială din spatele certificatelor verzi
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta spun doar jumătăţi de adevăr în scandalul privind subvenţiile acordate energiei regenerabile, iar adevărata problemă o constituie posibilitatea închiderii unor capacităţi din industrie, minerit şi energie.
Traian Băsescu: Am promulgat legea privind certificatele verzi, aştept ieftinirea energiei
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a promulgat Legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă 57/2013 privind certificatele verzi, menţionând că aşteaptă acum cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică.
Protestele sindicaliştilor din industrie au continuat joi cu pichetarea Palatului Victoria, după ce miercuri au protestat în faţa sediului Curţii Constituţionale, cerând soluţionarea urgentă a ordonanţei de urgenţă privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi liberalizarea rapidă a preţului la gaze naturale. Aceştia au fost chemaţi marţi din nou la discuţii la Guvern, alături de patronate.
Liberalizarea preţurilor la producţia internă de gaze naturale va duce la scăderea cu 50% a industriei, ceea ce înseamnă pierderea a 525.000 de locuri de muncă, creşterea cu 4% a şomajului şi dispariţia a 6,3 miliarde de euro din Produsul Intern Brut (PIB) al României, potrivit unui studiu Deloitte, prezentat de către Valeriu Binig, director pe probleme de energie în cadrul firmei de consultanţă.
Proprietarii fabricii de pompe Aversa au trimis o înştiinţare oficială către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) prin care solicită daune de un milion de euro şi au anunţat intenţia de a depune plângere penală împotriva lui Stan Popa - şeful instituţiei, şi a lui Matei Gheorghe – administratorul special al companiei.
Compania petrolieră Rosneft, controlată de statul rus, urmează să preia o participaţie indirectă semnificativă la Pirelli, după ce a ajuns la un acord cu un grup de acţionari ai producătorului italian de anvelope.