O parte din managementul Poştei Române a renunţat la salariile compensatorii din contractul individual de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din echipa de management a Poştei Române a renunţat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de muncă referitoare la plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii.

„La iniţiativa ministrului pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, întreaga echipă de management a Poştei Române, directorii executivi şi directorii, a renunţat benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă (CIM), ce reglementează plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii“, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a solicitat prin reprezentantul său în Adunarea Generală a Acţionarilor Poştei Române (AGA) organizarea, în cursul zilei de luni, în regim de urgenţă, a unui Consiliu de Administraţie care să operaţionalizeze deciziile echipei de management şi să ia măsurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare, se mai spune în comunicat.

„Apreciez în mod deosebit sprijinul clar obţinut din partea echipei manageriale. Această decizie unică în istoria recentă a conducerii unei societăţi naţionale este o dovadă de solidaritate şi respect faţă de angajaţii companiei. Ea este convergentă cu principii precum dialogul social, consultarea constructivă cu sindicatele şi transparenţa în actul de management. Obiectivul nostru asumat este realizarea cu succes a privatizării Poştei Române. Va fi un proces dificil, dar care nu poate avea decât succes câtă vreme AGA, echipa managerială, Consiulul de Administraţie (CA), sindicatele şi toţi angajaţii societăţii vor avea o viziune şi o acţiune comună“, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

La finele săptămânii trecute, MSI a solicitat Corpului de Control al premierului să verifice baza legală prin care fostul director juridic al Poştei Române Rosita Mădălina Alexe va primi 30 de salarii compensatorii, reprezentând aproximativ 60.000 de euro.

MSI deţine 75% din acţiunile  Poştei Române.

„Ministerul s-a autosesizat întrucât au existat suspiciuni legate de modul în care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management în cadrul Poştei Române, odată cu încheierea în data de 15 mai 2014 a relaţiilor contractuale dintre CNPR şi Rosita Mădălina Alexe, director executiv juridic la Poşta Română. Prevederile contractelor individuale de muncă sunt confidenţiale şi reprezintă acordul de voinţă al părţilor, conform prevederilor legale, însă vă pot spune că este vorba de o sumă cu a cărei acordare nu suntem de acord. Am cerut comunicarea acestei poziţii Consiliului de Administraţie al companiei“, a declarat ministrul Răzvan Cotovelea, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor transmise de Poşta Română, Rosita Mădălina Alexe a fost cooptată în echipa de management a Poştei Române din anul 2012.

„Rosita Mădălina Alexe conducea direcţia executivă juridic, control şi resurse umane din anul 2013. Relaţiile contractuale între CNPR şi Rosita Mădălina Alexe au încetat, prin acordul părţilor, începând cu data de 15 mai 2014. Prevederile contractelor individuale de munca sunt confidenţiale şi reprezintă acordul de voinţă al părţilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu, potrivit Mediafax.

Datele din declaraţia de avere arată că Alexe a câştigat în 2013, în calitate de şef al Departamentului Juridic al operatorului poştal, suma de 106.662 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de circa 8.900 lei.

Surse din cadrul Poştei Române au declarat că directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a semnat, miercuri, o decizie de încetare a contractului individual de muncă cu Rosita Mădălina Alexe, fostul director juridic al companiei urmând sã încaseze, conform clauzelor din contract, o sumă reprezentând 30 de salarii compennsatorii.

Astfel, Alexe ar urma să încaseze aproximativ 267.000 lei (60.000 de euro).

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite