Care sunt cele mai performante companii din România. Un angajat a adus unei firme 466 de milioane de lei într-un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile din domeniul energetic şi al resurselor naturale sunt cele mai performante din România, acestea având cea mai mare productivitate pe angajat, alături de societăţile din domeniul IT, potrivit ediţiei din acest an a Topului Naţional al Firmelor Private din România.

Traderul de energie Gen-I Bucharest-Electricity Trading and Sales este cea mai performantă companie din România, singurul său angajat aducând companiei venituri de  466,5 milioane de lei în anul 2014.

Următoarea în top este firma Software Scope, din Ploieşti, care a generat anul trecut 171 de milioane de lei pe fiecare angajat. Aceasta este urmată de Tebu Consult Invest, din Bucureşti, cu 88,6 milioane de lei venituri pe angajat.

OMV Trading, care comercializează gaze şi energie, are venituri pe angajat în valoare de 83,6 milioane de lei, în vreme ce în top 15 la microîntreprinderi se mai găseşte Trend Energy, care intermediază comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie, aceasta ocupând locul al şaselea cu venituri pe angajat de 81,4 milioane de lei. Societatea are patru salariaţi, vânzări totale de 325,8 milioane de lei şi un profit net de un milion de lei. Enel Trade România ocupă locul al optulea între microîntreprinderi, cu 72,2 milioane de lei pe salariat, în vreme ce WIEE România – importator de gaze naturale controlat de Gazprom – se regăseşte pe locul 11, cu 63,6 milioane de lei pe angajat. Compania a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 572 milioane de lei cu 9 angajaţi şi un profit net de 11, 4 milioane de lei. Microîntreprinderile au sub zece angajaţi. 

În privinţa întreprinderilor mici, care au până la 50 de salariaţi, clasamentul este condus de către furnizorul de gaze OMV Petrom Gas, cu 81,9 milioane de lei venituri pe angajat. Urmează în top Gersim Impex (56,3 milioane de lei pe angajat) şi Sermedic SRL (46,7 milioane de lei pe salariat). În top 15 se mai află traderii şi furnizorii de electricitate şi gaze Arelco Power (locul 6, cu 31,2 milioane de lei), CEZ Vânzare (locul 8, cu 29,6 milioane), Alpiq Romindustries (locul 9, cu 26,3 milioane), Transenergo Com (locul 12, cu 20,9 milioane de lei) şi Repower Furnizare (locul 14, cu 18,3 milioane de lei pe angajat).

Energie, petrol, gaze, tutun

Sectorul companiilor medii, cu mai puţin de 250 de oameni, este dominat de reţeaua de benzinării OMV Petrom Marketing, cu 62,2 milioane de lei pe fiecare salariat. Poziţia a doua este ocupată de Alfred C. Toepfer, companie controlată de traderul american de cereale Archer Daniels Midland (27,4 milioane de lei), iar podiumul este completat de E.ON Energie (25,2 milioane de lei). În top 15 se mai găsesc MOL România ( locul 4), Enel Energie Muntenia (10), Enel Energie (11), Rompetrol Gas (12), Vestas România (13).

În fine, în cazul marilor întreprinderi British American Tobacco Trading se clasează pe primul loc, cu 10,5 milioane de lei pe angajat, următoarele trei poziţii fiind ocupate de companii din energie, respectiv furnizorul de gaze GdF SUEZ Energy România, traderul de păcură şi combustibili Oscar Downstream şi reţeaua de benzinării Rompetrol Downstream. Electrica Furnizare se clasează pe poziţia a noua, iar Schlumberger Logelco – care furnizează servicii de inginerie în domeniul petrolier – se află pe locul 13.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite