Restaurarea patrimoniului cultural mobil. Sesiuni de evaluare a obiectelor de artă pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţia Art Conservation Support va susţine sâmbătă şi duminică, sesiuni de evaluare a obiectelor de artă                                       FOTO:http://paginarestaurarii.ro
Asociaţia Art Conservation Support va susţine sâmbătă şi duminică, sesiuni de evaluare a obiectelor de artă                                       FOTO:http://paginarestaurarii.ro

Sâmbătă, între 10.30 şi 13.00, şi duminică, între 11.30 şi 13.30,  Asociaţia Art Conservation Support organizează, la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, sesiuni de evaluare a obiectelor de artă, în cadrul proiectului cultural „Despre restaurare- mobil”.

Sunt primite spre evaluare obiecte de artă cu o vechime mai mare de 70 ani (perioada interbelică), pictură sau mobilă, obiecte cu suport textil sau lemn: pictură pe pânză sau carton, icoană pe lemn, obiecte de lemn - cu sau fără policromie, mobilă – piese ce pot fi transportate uşor. Evaluările vor fi efectuate de dr. Ioan Darida şi dr. Dana Postolache, experţi restauratori şi evaluatori patrimoniu mobil (circa 40 ani experienţă), după cum informează un comunicat de presă emis de Art Conservation Support. (ACS)

Pe lângă sesiunile de evaluare, asociaţia propune şi întâlniri informale despre conservarea patrimoniului mobil,. Se va discuta despre factorii de degradare şi cum pot fi protejate obiectele de valoare, sau care sunt cele mai frecvente degradări vizibile pe obiectele de patrimoniu mobil, demonstraţii de întreţinere a obiectelor, de ceruire a lemnului şi de fixare a pânzei pe şasiu.

În cele două zile, activităţile se vor desfăşura continuu, în ordinea sosirii lucrărilor, la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Foaierul Sălii Media, spre Hotel Intercontinental, intrarea din strada Tudor Arghezi – pe lângă intrarea actorilor.

afiş proiect restaurare

La ateliere poate participa orice iubitor al patrimoniului cultural, colecţionar sau nu, care vrea să ştie cum să îşi păstreze în bune condiţii şi cum să întreţină tabloul de acasă, o carte veche, o icoană, o piesă de mobilier vechi, un vas de ceramică, de metal ori alt suport, obiecte decorate sau nu.

Scopul declarat al proiectului este acela de a contribui la o mai bună conservare şi punere în valoare a patrimoniului cultural din România. Asociaţia Art Conservation Support (ACS) îi aşteaptă pe proprietarii sau administratorii de obiecte de patrimoniu cultural mobil, la atelierele organizate în cadrul proiectului cultural „Despre restaurare - mobil”.

De asemenea, un obiect din cele aduse spre evaluare la sesiunile de sâmbătă şi duminică va beneficia gratuit de intervenţii de conservare din partea specialiştilor. Obiectul de artă va fi selectat dintre cele cu valoare artistică mare şi o stare de conservare precară, mai informează comunicatul transmis de ACS.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite