Două milioane de euro, suma acordată de Uniunea Europeană pentru restaurarea celui mai vechi teatru din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oraviţa a fost inaugurat în 1817. sursă FOTO: festivaluri-romanesti.ro
Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oraviţa a fost inaugurat în 1817. sursă FOTO: festivaluri-romanesti.ro

Uniunea Europeană va oferi o finanţare de două milioane de euro primului teatru din România, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin.

Uniunea Europeană oferă două milioane de euro pentru restaurarea şi digitalizarea celui mai vechi teatru din România, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, aflat în Oraviţa, judeţul Caraş-Severin.

Este pentru prima oară în existenţa teatrului când vor fi efectuate lucrări de reamenajare şi în zonele învecinate ale clădirii, după cum relatează romaniajournal.ro. Pe lângă aceste lucrări, teatrul va fi echipat cu cele mai noi tehnologii digitale şi media. 

Edificiul a fost inaugurat în 1817, în prezenţa familiei imperiale a Austriei, Fancis I al Austriei şi Carolina Augusta. Teatrul a fost construit ca o copie la o scară mai mică a celebrului teatru vienez Burgtheatre, dar când acesta a fost dezafectat, caracterul de copie a dispărut. Arhitectul care s-a ocupat de construcţia teatrului a fost Ion Niuni, absolvent al Academiei din Viena.

De-a lungul timpului, personalităţi de seamă au vizitat teatrul din Oraviţa, personalităţi pcum Mihai Eminescu, actorii Constantin Nottara şi Constantin Tănase, dar şi muzicienii Ciprian Porumbescu şi George Enescu. 

escu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite