Oraşe, graniţe şi atitudini la prima ediţie Bucharest Art Week

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul "Cişmea inutilă/Useles Fountain", realizat de Sabin Gârlea  FOTO bucharestartweek.eu
Proiectul "Cişmea inutilă/Useles Fountain", realizat de Sabin Gârlea  FOTO bucharestartweek.eu

"Oraşe, graniţe, atitudini" este tema primei ediţii a Bucharest Art Week, care se va desfăşura în perioada 26 septembrie - 4 octombrie şi va cuprinde o serie de manifestări în spaţiul public menite să poziţioneze Bucureştiul pe harta evenimentelor artistice internaţionale de anvergură.

Bucharest Art Week are ca punct de plecare nevoia de a situa Bucureştiul pe harta evenimentelor artistice internaţionale de mare anvergură, alături de alte săptămâni ale artei, festivaluri şi bienale din capitalele europene, încurajând proiectele artistice cu o largă accesibilitate pentru public şi impact cultural amplu, după cum precizează organizatorii.

Ediţia de anul acesta va implica organizarea unei serii de evenimente artistice în spaţiul public, în contrapondere cu expoziţii de artă, ateliere deschise, discuţii cu artiştii şi evenimente conexe (spectacole de teatru, proiecţii de film, concerte de muzică live), în galerii, spaţii alternative şi centre culturale din Bucureşti. Publicul estimat pentru toată săptămâna, incluzând proiectele de stradă, este de aproximativ 50.000 de persoane, se mai arată în comunicat.

În urma apelului public pentru proiecte de artă în spaţiul public, lansat în data de 1 iulie, au fost selecţionate pentru a participa la prima ediţie a Bucharest Art Week lucrările următorilor artişti: Sabin Gârea, cu proiectul "Cişmea inutilă/ Useles Fountain", Adrian Dica, cu proiectul "Marele tomberon/ The Great Garbage", grupul artistic EGG NO EGO (Valentina Chiriţă, Ana Barbu, Mina Barbu), cu proiectul "Delimitare/ Limits", Delia Maxim, cu proiectul "Urban Kid", Julien Britnic, cu proiectul "Mini Image", şi Roxana Gatej, cu proiectul "City Stage".

De asemenea, în urma apelului pentru lucrări şi proiecte artistice ce vor fi cuprinse în expoziţia colectivă de la Foişorul de Foc au fost selectaţi următorii artişti: Melinda Kádár şi Andrei Curta, cu lucrarea "Light", Maria Răducanu, cu "Autodistrugere", Marina Oprea, cu "A Fever Dream", Ioana Sisea, cu lucrarea "Portretul important", Mihaela Magopat, cu "Le malade", Ada Muntean, cu ciclul de lucrări "Inner Fire", Mihai Ţopescu, cu lucrările "Cocon X" şi "Cocon XIII", Romana Ţopescu, cu "Lămurire", Ana Petrovici, cu lucrările "Zigurat Babel" şi "Copacul Babel", şi Marina Cristea, cu lucrarea "Reflections I. Mimesis".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite