Ideea Galei a pornit în 2013 de la premisa că arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoase şi că prin intermediul artiştilor şi alături de aceştia putem transmite cel mai eficient şi puternic mesajul HHC România: acela că fiecare copil merită o casă şi o familie.

De asemena, e important de menţionat că Gala este menită în acelaşi timp să catalizeze resurse pentru proiectele HHC România prevăzute pentru anul în curs. Am avut încă de la început privilegiul unor susţinători de cel mai înalt nivel, precum celebrul violonist Alexandru Tomescu sau cunoscutul pianist Andrei Licareţ.

Anul acesta s-au adăugat celor doi şi alte nume importante precum Cvartetul Ad Libitum – unul dintre cele mai premiate ansambluri camerale din România, Zoli Toth – celebrul percuţionist ce va prezenta în cadrul galei primul său turneu de factură clasică. Prezenţa literaturii se va face simţită graţie binecunoscutului actor Mircea Diaconu, care ne-a dăruit o frântură din propria sa copilărie, cuprinsă în romanul autobiografic "La noi, când vine iarna". Un alt insert literar va fi susţinut de scriitorii Filip şi Matei Florian, provenit dintr-un volumul intitulat "Băiuţeii", o incursiune în spaţiul inocent al copilăriei celor doi autori.

Nu în ultimul rând, Gala va prezenta o expoziţie de pictură alcătuită din lucrări provenite din "Tabăra de Artă şi Solidaritate de la Hoteni", un eveniment susţinut de HHC România, la care participă anual peste 100 de artişti plastici din cinci ţări şi copii aflaţi în protecţia statului.

Un alt element inedit inclus în Gala Twin Art 2014 este cel intitulat "Galeria amintirilor". La acest proiect dedicat HHC România au participat peste 40 de personalităţi ale societăţii româneşti: actori, regizori, sportivi, muzicieni, dramaturgi, jurnalişti sau scriitori. Aceştia au acceptat să "doneze" o amintire dragă a copilăriei lor, o fărâmă din ceea ce i-a clădit ca indivizi. Acest gest doreşte să atragă atenţia asupra faptului că nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizează irecuperabil un copil, ci cele sufleteşti. Relocarea tuturor copiilor aflaţi în grija statului în familiile de provenienţă sau în medii cât mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfăşurate de HHC România în ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv până în 2020. Printre cei care ne-au donat amintiri se află: Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragoş Bucurenci, Cristina Stănciulescu, Cătălin Ştefănescu, Ana Ularu, Grigore Leşe şi multe alte personalităţi generoase.

Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu”, iar componenta muzicală care va completa seara de 26 martie va cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms şi Adrian Enescu.

Gala Twin Art 2014 este, de asemenea, evenimentul în care HHC România îşi anunţă proiectele pentru anul în curs, pe care le dezvoltă alături de Ambasadorii săi. Unul dintre aceştia este violonistul Alexandru Tomescu, cel care în 2013 a strâns 13.500 de euro pentru copiii aflaţi în protecţia statului, dedicându-le Turneul Naţional Stradivarius. Artistul va continua şi în acest an să invite publicul Turneului Stradivarius să doneze pentru cauzele HHC România: „Cred că pentru a construi un viitor mai bun pentru societatea în care trăim trebuie să investim în cei care o vor forma mâine. Copiii abandonaţi sau vulnerabili trebuie sprijiniţi cu atât mai mult” – declară muzicianul.

Hope and Homes for Children (HHC) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de HHC România. Fundaţia activează de asemenea în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea de tip vechi din ţara noastră.

Biletele la Gala Twin Art sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe detalii despre Gala Twin Art puteţi găsi pe twinart.hhcromania.org.

Parteneri principali ai Galei Twin Art 2014: BRD Groupe Société Générale, ProTV.

Co-producător: Filamonica « George Enescu »

Parteneri proiecte: Smartlink, CEZ, Maastricht School of Management, Arval, B&B Collection, Porsche, Radisson Blu, Kaufland, Prisum International Trading Co.

Partener media principal: HotNews   

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista 22, Caţavencii, BlitzTV, ZeList, Debizz, CSRmedia, Viva!, Etiquette, Story, Cariere, Institute - The Magazine, Avantaje, 121.ro, LiterNet, BeWhere, Dela0, Şapte Seri, Q Magazine, Kooperativa, Onlinegallery, Dailybusiness, Feminis, Manager Express, Casa mea, Igloo, Diva Hair, Qbebe, Acasă, Kompass Romania, Gala Societăţii Civile, Parenting Ads, Totul despre mame.

Via Quartz Media Production