Orele muzicii în Grădina Cişmigiu - 12 octombrie 2014

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
UNMB

La 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti sunteti invitati la Orele muzicii in Gradina Cismigiu

Cine a visat vreodata sa atinga o harpa sau un violoncel si sa-i intalneasca pe Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni va avea aceasta posibilitate duminica, 12 octombrie, insa nu la opera, nici la o expozitie, ci chiar in parcul Cismigiu! Vecin de mai bine de jumatate de secol cu Universitatea Nationala de Muzica, Cismigiul a fost adesea invadat de ecourile muzicale ale conservatorului si generatii de studenti si profesori au considerat Cismigiul o prelungire a prestigioasei scoli de muzica. Astfel ca, la 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica, Cismigiul imbraca si el haina de sarbatoare si ii invita pe toti cei care se vor afla duminica in cel mai vechi parc al Capitalei sa ia parte la un adevarat maraton muzical. 12 ore in care aleile parcului vor rasuna de acordurile harpelor, viorilor sau instrumentelor de percutie, 12 ore in care spectacolul muzicii va avea loc printre oamenii care se vor afla in parc si toti acestia vor avea ocazia sa faca parte dintr-o spectaculoasa sarbatoare a muzicii.

Duminica, pe 12 octombrie, de la ora 09.00, semnalele cornilor vor anunta inceputul celor 12 ore de maraton muzical, dar si o surpriza pentru toti cei aflati in parc: la ora 10:00, personajele operei isi vor face aparitia printre trecatori, astfel incat toti cei care vor dori sa se fotografieze alaturi de Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni vor putea face acest lucru duminica, in parcul Cismigiu.

De la ora 11.00, concertul de muzica balineza la gamelan susţinut de clasa de percuţie a prof. Alexandru Matei va rasuna pe aleile celebrului parc bucurestean. Cei mici vor avea si ei parte de o zi speciala duminica, in  Cismigiu, pentru ca, de la ora 12.00, pot invata cum sa interpreteze un personaj de opera. Copiii iubitori de muzica vor putea sa arate tuturor care este marea lor pasiune, pentru ca, dupa ce au participat la atelierul de miscare scenica pot sa-si picteze pe fata note muzicale.

Cei care au visat sa fie in locul muzicienilor si sa atinga ei insisi instrumentele muzicale „Try it yourself!” O expozitie interactiva de instrumente muzicale deschisa incepand cu ora 13:00 va face posibil acest lucru.

 Muzica elevata a unui cvartet de coarde va rasuna pe aleile Cismigiului incepand cu ora 14.00, in timp ce lucrări clasice, suite şi dansuri româneşti, interpretate la celebrul instrument al Zeului Pan vor fi interpretate de clasa de nai  coordonată de Dalila Cernătescu o ora mai tarziu, la 15:00.

Cele mai frumoase lucrări dedicate chitarei, de la Albeniz şi Gardell, la Rodriguez si Paco de Lucia vor putea fi ascultate, de la ora 16:00, in Cismigiu. Pianul nu putea lipsi de la aniversarea muzicala a unui secol si jumatate de la infiintarea Universitatii de Muzica Bucuresti. Asa incat, de la ora 17:00, un recital de pian ii va incanta pe bucurestenii aflati in Cismigiu, iar o ora mai tarziu, la 18:00, clasa de jazz a prof. Mircea Tiberian ii va invita pe melomani intr-o fascinanta calatorie pe urmele istoriei Micului Paris.

Ansamblul Violoncellissimo, coordonat de Marin Cazacu le va oferi iubitorilor muzicii un recital inedit cu muzici de Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni, W.A. Mozartsi David Popper incepand cu ora 19:00, iar de la 20:00, iubitorii operei si operetei vor putea lua parte la adevarate spectacole in parcul Cismigiu. Arii şi duete celebre din opere şi operete precum „Liliacul”, de J. Strauss, „Orfeu în infern” de J.Offenbach, „Carmen” de J.Bizet, „Bărbierul din Sevill”a de G.Rossini, „Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart si „Turandot” de G.Puccini vor fi puse in scena de studenţii Departamentului de Canto şi Artele Spectacolului al UNMB. 

Spectacolul dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Muzică va fi încheiat de un concert de muzică electronică, realizat de compozitorul Cătălin Creţu şi percuţionistul Dan Andrei Alexandru.

Sărbătorirea celor 150 de ani ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti va continua săptămâna viitoare cu alte spectacole şi lansări de carte: în 17 octombrie la Sediul UNMB din Str. Ştirbei Vodă nr. 33 şi la Ateneul Român în 18 octombrie.

Detalii pe www.unmb.ro

via Quartz Media Production 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite