Stiri despre vlad filat

  1162 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • CSJ va examina pe 12 decembrie cererea de recurs în anulare în dosarul lui Vlad Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CSJ va examina pe 12 decembrie cererea de recurs în anulare în dosarul lui Vlad Filat

  Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) va examina marţi, 12 decembrie, cererea de recurs în anulare în dosarul fostului premier Vlad Filat, depusă acum trei luni de către Casa de avocatură „Popa şi Asociaţii”. Cererea va fi examinată de către Colegiul Penal al CSJ în lipsa parţilor, a precizat pentru IPN un reprezentant al Casei de avocatură.

 • Un grup de jurnalişti de la Chişinău le solicită autorităţilor permisiunea de a realiza un interviu cu Vlad Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un grup de jurnalişti de la Chişinău le solicită autorităţilor permisiunea de a realiza un interviu cu Vlad Filat

  Un grup de jurnalişti din Republica Moldova, printre care moderatorii de emisiune Lorena Bogza (ProTV Chişinău), Natalia Morari (TV8), Gheorghe Gonţa (TVC21), Vasile Botnaru (Europa Liberă), le solicită autorităţilor responsabile permisiunea de a realiza un interviu cu ex-premierul Vlad Filat, condamnat la nouă ani de detenţie pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

 • Avocaţii lui Vlad Filat cer repetat CSJ achitarea fostului premier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocaţii lui Vlad Filat cer repetat CSJ achitarea fostului premier

  Avocaţii fostului premier anunţă că au depus la Curtea Supremă de Justiţie o cerere de recurs în anulare în dosarul lui Vlad Filat. Avocatul Igor Popa a solicitat CSJ casarea hotărârilor instanţelor naţionale, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat şi eliberat din detenţie, transmite IPN.

 • Dubla viaţă a judecătorului „Big Brother”: magistrat la Iaşi, lobby-ist la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dubla viaţă a judecătorului „Big Brother”: magistrat la Iaşi, lobby-ist la Chişinău

  Intervenţiile pe care judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, le-a făcut pentru intermedierea unor întâlniri cu demnitari din Republica Moldova au fost considerate fapte de corupţie de către magistraţii români. Detaliile apar în motivarea sentinţei prin care magistratul a fost condamnat, în faza de fond a procesului, la 4 ani şi 2 luni de închisoare. Dan Anton a declarat că este nevinovat şi a cerut achitarea sa.

 • Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a depus plângere
la CEDO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a depus plângere la CEDO

  Casa de avocatură Popa şi Asociaţii anunţă că Vlad Filat a depus cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). În cerere, Vlad Filat a invocat faptul că pe parcursul procesului de judecată i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale.

 • Starea de sănătate a ex-premierului Vlad Filat s-a agravat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea de sănătate a ex-premierului Vlad Filat s-a agravat

  Fostul premier Vlad Filat, care îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, a fost escortat marţi, 8 august, la o clinică privată din Chişinău pentru investigaţii medicale. Igor Popa, avocatul fostului premier, a declarat pentru IPN că în urma condiţiilor de detenţie din penitenciar starea de sănătate a clientului său s-a agravat.

 • Daniela Bodrug: Vlad Filat a fost acasă săptămâna trecută. Ex-premierul face înţelegeri cu Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniela Bodrug: Vlad Filat a fost acasă săptămâna trecută. Ex-premierul face înţelegeri cu Plahotniuc

  Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, ar fi ieşit pentru o zi la libertate, săptămâna trecută. De asemenea, ex-premierul ar avea anumite înţelegeri cu Vlad Plahotniuc în care se negociază libertatea sa, în schimbul distrugerii PAS, condus de Maia Sandu. Afirmaţiile aparţin vicepreşedintei Mişcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug.

 • Eduard Harunjen: Ilan Şor şi-a ispăşit pedeapsa atunci când a scris un autodenunţ pe numele lui Vlad Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eduard Harunjen: Ilan Şor şi-a ispăşit pedeapsa atunci când a scris un autodenunţ pe numele lui Vlad Filat

  Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, afirmă că primarul de Orhei, omul de afaceri Ilan Şor, ar putea să nu fie tras la răspunedere în dosarul de dare de mită lui Vlad Filat. Însă, Şor urmează a fi cercetat penal pentru restul dosarelor în care este vizat. Potrivit lui, persoana care a dat mită, însă ulterior recunoaşte acest fapt din iniţiativă proprie, este scutită de pedeapsă.

 • Ghimpu: Dodon a ajuns preşedinte din cauza lui Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghimpu: Dodon a ajuns preşedinte din cauza lui Filat

  Liderul liberalilor din Moldova, Mihai Ghimpu, a găsit vinovatul pentru victoria lui Igor Dodon la prezidenţiale. În opinia lui Ghimpu, de vină s-ar face fostul premier Vlad Filat.

 • Dodon şi Filat – fără mandate de deputat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon şi Filat – fără mandate de deputat

  Parlamentul a luat act de depunerea mandatului de deputat de către preşedintele ales, Igor Dodon. În aceeaşi şedinţă, s-a votat şi pentru retragerea mandatului ex-premierului Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Conform listelor deputaţilor supleanţi, cele două mandate declarare vacante ar putea să le revină Lorettei Handrabura (PLDM) şi Irinei Mizdrenco (PSRM).

 • Curtea de Apel a menţinut pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru Vlad Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea de Apel a menţinut pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru Vlad Filat

  Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia Judecătoriei Buiucani care l-a condamnat pe fostul premier Vlad Filat la nouă ani de închisoare. Avocaţii au declarat că nu sunt de acord cu decizia magistraţilor şi o vor contesta la Curtea Supremă de Justiţie, transmite IPN.