Stiri despre politicieni

  527 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Politicienii noştri nu vor
sau nu pot învăţa nimic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii noştri nu vor sau nu pot învăţa nimic?

  Poate asta este cea mai dificilă întrebare, nu numai a momentului, ci a dintr-o perspectivă mai largă, cea a întregii perioade de 27 de ani de viaţă democratică a României, fie ea incipientă, fie, cum spunem acum, pe cale de consolidare.

 • FOTO-VIDEO Botoşănenii au sărbătorit Ziua Naţională, în ploaie, cu parade militare, depuneri de coroane şi fasole cu cârnaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO-VIDEO Botoşănenii au sărbătorit Ziua Naţională, în ploaie, cu parade militare, depuneri de coroane şi fasole cu cârnaţi

  Cu ocazia zilei de 1 Decembrie la Botoşani au fost organizate o serie de manifestări dedicate celebrări Zilei Naţionale a României. Deşi a plouat mărunt şi rece, sute de oameni au venit să vadă parada militară, să asculte slujba de comemorare a eroilor dar şi participe la depunerile de coroane la momentul eroilor. La final au fost omeniţi cu porţii de fasole cu cârnaţi.

 • Judecător: „Autismul şi aroganţa instituţională trebuie
înlocuite”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judecător: „Autismul şi aroganţa instituţională trebuie înlocuite”

  Tonul dur al SUA, în discursul referitor la Legile justiţiei, arată că decidenţii nu au luat în seamă niciun semnal intern sau extern, iar puterea politică de la Bucureşti ar putea să fie izolată pe plan extern, cred analiştii politici, dar şi magistraţii.

 • 1 Decembrie, Ziua Marii Discordii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 Decembrie, Ziua Marii Discordii?

  Se apropie Ziua Naţională şi, cum ne este obiceiul pământului, ne va prinde într-o sărbătoare de aparenţe tricolore şi, pe fond, într-o dezolantă şi acrită discordie. Vor fi, desigur, programe festive la televiziuni, vor fi sărbători populare organizate cu grijă de autorităţi, vor fi discursuri patetic-mobilizatoare. Şi, dincolo de asta, ce avem în realitate?

 • Cine poate rezolva problema „statului Paralel şi Ilegitim“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine poate rezolva problema „statului Paralel şi Ilegitim“

  Declaraţiile politice în scumpa noastră patrie se fac cu mare uşurinţă, din diverse motive, unele sunt răfuieli între diversele partide rivale, destule sunt iresponsabile. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor dacă nu chiar în toate, declaraţiile politice iresponsabile nu au consecinţe în faţa legilor. Cei care le fac nu sunt traşi la răspundere juridică, chiar dacă au avut drept ţintă diverse obiective, cum ar fi statul de drept.

 • Soldaţii români, umiliţi de politicieni puşi pe căpătuială. Trimişi la moarte cu arme stricate, flămânzi şi operaţi pe viu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soldaţii români, umiliţi de politicieni puşi pe căpătuială. Trimişi la moarte cu arme stricate, flămânzi şi operaţi pe viu

  Documentele arată o realitate cruntă a participării României la Primul Război Mondial. Armata română a fost victima corupţiei politicienilor şi guvernanţilor din acea perioadă. Soldaţii au fost trimişi la moarte cu echipament prost, fără cartuşe, cu ofiţeri slabi şi laşi, dar mai ales cu hrană puţină şi fără asistenţă medicală.

 • Trei sfaturi de la George P. Shultz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei sfaturi de la George P. Shultz

  Eram de puţin timp ministru de Externe, cînd, într-o vizită „de lucru“ în Statele Unite, am avut plăcerea să-l întîlnesc pe fostul ministru de Externe al lui Ronald Reagan, dl George Shultz, retras din viaţa publică după o consistentă carieră de profesor, economist şi om de stat. Mi s-a părut o bună ocazie, într-un context informal, să profit de experienţa unui înţelept diplomat, aşa că l-am abordat cu o rugăminte.

 • Se mişcă Strada. Cine-i provoacă pe români?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mişcă Strada. Cine-i provoacă pe români?

  Pe măsură ce înaintăm spre iarnă, sunt tot mai multe semne că se mişcă Strada. Manifestaţiile de stradă par iminente şi ne anunţă că protestele populare sunt gata să explodeze oricând. Paiele pe foc sunt puse conştient sau inconştient de faptele, declaraţiile şi intenţiile politicienilor la putere.

 • O poveste despre Doamna, Chinezu', Găină, Candidatu' şi despre cum se fac investiţiile pentru dezvoltarea romilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste despre Doamna, Chinezu', Găină, Candidatu' şi despre cum se fac investiţiile pentru dezvoltarea romilor

  În aceste zile, ies oameni de la zdup. Oameni de afaceri. Sau mai bine spus, ceea ce în România se consideră a fi „om de afaceri“. Cu câţiva dintre ei m-am şi găsit în ultimii ani cu diverse ocazii. Cu unul, mai apropiat de chinezi decât de romi, m-am găsit prima dată cu mulţi ani în urmă, cu câteva zile înainte ca o Doamnă (în stenogramele date publicităţii i se păstrează apelativul) să devină ministră.

 • Centenarul neputinţei neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul neputinţei neamului

  Când politicienii români se ceartă pe marginea unei legi a centenarului şi discută despre calendare de activităţi, dar nu au niciun proiect coerent, în loc să celebrăm România ca o naţiune într-o singură patrie, asistăm de fapt la ridicarea Monumentului naţional al prostiei, incompetenţei şi nevolniciei.

 • Antreprenorii pot îndrepta ce am stricat noi, politicienii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antreprenorii pot îndrepta ce am stricat noi, politicienii

  Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

 • Politicienii, trecutul şi limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii, trecutul şi limba română

  Despre patriotism s-au scris şi se pot scrie încă multe pagini. Sensul cuvîntului pare să fie, pentru tot omul, mai mult sau mai puţin subînţeles: iubire de ţară, ataşament pentru trecutul ei, pentru cultura ei, pentru suveranitatea ei. Cine ar îndrăzni să proclame, sus şi tare, că nu e patriot?