Stiri despre politicieni

  560 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Justiţia, la vale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia, la vale

  În loc să fie întărită, curăţată de corupţie, obiectivă şi pusă în slujba tuturor cetăţenilor, Justiţia zilelor noastre pare tot mai slabă, în slujba celor care o legiferează, o controlează şi o aplică. Este percepţia pe care o au tot  mai mulţi oameni. Efectele, consecinţele a ceea ce se întâmplă în această zonă esenţială pentru statul de drept se văd, se simt. Credibilitatea Justiţiei este la cote din ce în ce mai scăzute.

 • Dante Stein: De ce politicienii ar trebui să se teamă de cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dante Stein: De ce politicienii ar trebui să se teamă de cetăţeni

  Dragă cititorule, cuvântul Democraţie vine din limba greacă şi înseamnă „puterea poporului“. Într-un sistem democratic, poporul îşi alege o serie de reprezentanţi care să administreze treburile statului – aşa cum am discutat şi în articolele anterioare. Este un contract social calibrat cu atenţie între popor şi cei aleşi să îl reprezinte.

 • Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

  Fundaţia „Corneliu Coposu” a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului” la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile”, Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri.

 • Calcule de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calcule de război

  Stimaţi spectatori şi ascultători, în câteva minute începe emisiunea „Războiul mondial, minut cu minut“[1], iar subsemnatul va încerca să facă atât o avancronică a meciurilor, cât şi o scurtă analiză a capacităţii echipelor de a duce până la capăt acest lung campionat, care se arată a fi din ce în ce mai tensionat.

 • Discriminarea discriminării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discriminarea discriminării

  Politicienii de la conducerea CNCD sunt nominalizaţi şi reprezintă partidele politice din Parlament. În consecinţă, pot fi subiectivi în judecarea cauzelor şi luarea deciziilor, în special când au petiţii cu adversari sau colegi politicieni. Pe de o parte. Pe de altă parte, cetăţenii apolitici pot spune că nu se simt reprezentaţi de aceşti politicieni.

 • Abordări toxice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abordări toxice

  Există un gen de abordări toxice, nocive a subiectelor de presa din ţara noastră.Toate canalele media au făcut abuz de ştiri şi reportaje cu petrecerile, destrăbălările de pe litoral sau din alte locuri, dar nimeni nu a pus întrebări, nu a cercetat, nu a investigat şi publicat informaţii despre traficul şi consumul de droguri, despre prostituţie, despre infracţionalitatea şi despre evaziunea fiscală din aceste zone.

 • Dante Stein: Morală şi Politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dante Stein: Morală şi Politică

  Dragă cititorule, astăzi doresc să îţi vorbesc despre Morală şi Politică sau, mai la subiect, despre morală ÎN politică.

 • Despre joc, joacă şi jocuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre joc, joacă şi jocuri

  Pe măsură ce îmbătrînesc, mi se pare că cea mai nobilă, mai subtilă, mai misterioasă justificare a condiţiei umane este simţul pentru gratuitate. Spre deosebire de celelalte fiinţe vii, ne putem dedica toate rezervele de timp, toate înzestrările, viaţa întreagă exercitării unor activităţi care nu au nici o utilitate, nici o motivaţie pragmatică.

 • „Las Fierbinţi“. Aspirina, radiografie dură a societăţii actuale: „Cu voi ne luptăm! Vă strângem de gât, vă alergăm cu furcile şi topoarele ca la 1907!“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Las Fierbinţi“. Aspirina, radiografie dură a societăţii actuale: „Cu voi ne luptăm! Vă strângem de gât, vă alergăm cu furcile şi topoarele ca la 1907!“ VIDEO

  În episodul de joi, Aspirina (Mirela Oprişor) a fost constrânsă de Vasile să-şi vândă terenurile pe care un om politic urmează să construiască o fabrică de cauciucuri. Neînduplecată de oferta acestuia şi conştientă că o astfel de tranzacţie ar putea aduce o catastrofă în localitate, Aspirina reacţionează şi-l pune pe primar la zid, făcând o radiografie dură a societaţii actuale.

 • Dante Stein: Politicienii sunt doar administratori, nici mai mult, nici mai puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dante Stein: Politicienii sunt doar administratori, nici mai mult, nici mai puţin

  Dragă cititorule, de-a lungul anilor am fost martorii atâtor abuzuri şi deraieri din partea clasei politice, încât am uitat care a fost menirea iniţială a acesteia. Ca să înţelegem mai bine că suntem îndreptăţiţi să avem pretenţii, în calitate de cetăţeni, de la conducătorii noştri, haideţi să ne amintim ce sunt de fapt politicienii.

 • Gunoaie de oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gunoaie de oameni

  „Primăria promite o vară fără gunoaie!“ Titluri de presă ne arată o imagine „idilică“ despre mereu surprinzătoarea noastră patrie: „România, sufocată de gunoaie!“ „Sat îngropat în gunoaie!“ „Gunoi la locul de joacă!“ „Oraşul geme de gunoaie! Garda de Mediu doarme!“ „România, ţara unde oamenii mănâncă din gunoaie!“ „România, groapa de gunoi a Europei!“ „Munţi de gunoaie pe malurile apelor!“

 • Pericolele Mişcării lui Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele Mişcării lui Cioloş

  Apariţia Mişcării RO+ va genera o seamă de pericole care ar putea să o compromită din start. Aceasta a spulberat deja mitul uzat al reunificării Dreptei, depăşit şi inutil, mizând pe atragerea oamenilor cinstiţi. Acest lucru deranjează imens diverşi politicieni şi simpatizanţi ai aşa zisei Opoziţii, care sperau să ajungă pe cai mari cu ajutorul noului partid şi a valului de simpatie de care se bucură acesta.

 • Politicienii de astăzi şi Unirea Basarabiei cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii de astăzi şi Unirea Basarabiei cu România

  Nu cred că am avea prea multe motive să fim tocmai mulţumiţi de felul în care fruntaşii clasei politice din România au sărbătorit ieri împlinirea a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România.