Stiri despre castelul peles

  131 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Povestea Castelului Peleş“, lansată de Principele Radu, marţi, la Ateneu FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Povestea Castelului Peleş“, lansată de Principele Radu, marţi, la Ateneu FOTO

  Marţi, începând cu ora 17.30, lansarea cărţii-album "Povestea Castelului Peleş", scrisă de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român. Alături de Alteţa Sa Regală va lua cuvântul domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

 • Destinul arhitectului care a restaurat
mănăstirea Curtea de Argeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destinul arhitectului care a restaurat mănăstirea Curtea de Argeş

  Unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi francezi din secolul al XIX-lea, André Lecomte du Nouy, a fost chemat de Regele Carol I al României să restaureze o serie de monumente din România. De departe cel mai important edificiu restaurat de arhitect între 1875 şi 1880 a fost Mănăstirea de la Curtea de Argeş. De altfel, arhitectul a rămas în România până la sfârşitul vieţii.

 • Prinţul Paul
revendică din nou castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţul Paul revendică din nou castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov

  Prinţul Paul dă dovadă de perseverenţă. Trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, Paul revendică din nou aceste proprietăţi, dar şi castelul Peleş şi mai multe proprietăţi de lux din Bucureşti, despre care spune că are dreptul să le împartă cu Regele Mihai.

 • Klaus Iohannis, omagiu pentru Regina Ana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, omagiu pentru Regina Ana

  Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, în această dimineaţă, la Castelul Peleş pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana.

 • UPDATE Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş

  Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns marţi în ţară şi a fost dus la Castelul Peleş din Sinaia, fiind depus în holul de onoare. O ceremonie catolică a avut loc pe Aeroportul „Henri Coandă”, urmând ca pe parcusul a patru zile să aibă loc ceremonii la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde regina va fi înmormântată. Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandării medicilor.

 • Trupul Reginei Ana va fi depus pentru o zi la Castelul Peleş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trupul Reginei Ana va fi depus pentru o zi la Castelul Peleş

  Conform tradiţiei Funeraliilor Regale, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Ultimele funeralii regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum.

 • 30 de recorduri turistice ale României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de recorduri turistice ale României

  Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

 • Comorile Peleşului pot fi admirate la Casa Mureşenior - FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comorile Peleşului pot fi admirate la Casa Mureşenior - FOTO VIDEO

  Muzeul Casa Mureşenilor Braşov şi Muzeul Naţional Peleş organizează cea mai importantă expoziţie din acest an de la Braşov - „Comorile Peleşului”. Castelul Peleş, reşedinţa de vară a Regelui Carol I al României, a fost construit acum mai bine de 100 de ani.

 • Un Rege pentru România. Ce semnificaţii au, de fapt, monarhia şi ziua de 10 Mai pentru istoria ţării noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Rege pentru România. Ce semnificaţii au, de fapt, monarhia şi ziua de 10 Mai pentru istoria ţării noastre

  Ziua de 10 Mai rămâne în istoria naţională ca fiind încărcată de semnificaţii. Acum 150 de ani, la 10 Mai 1866, România îşi cunoştea domnitorul cel mai longeviv, care avea să o transforme din principat în regat, apoi într-un stat independent. Dinastia întemeiată de Carol I este şi acum văzută de mulţi dintre români ca fiind singura şansă pentru reintrarea ţării într-o epocă de glorie.

 • Vânătoare de ouă de Paşti la Castelul Peleş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătoare de ouă de Paşti la Castelul Peleş

  Peste 500 de ouă vopsite, ascunse pe terasele Castelului Peleş, vor aştepta să fie descoperite sâmbătă, 30 aprilie, de copii cu vârste între 3 şi 10 ani.