Stiri despre castelul peles

  135 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Enescu - 136!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu - 136!

  Nu toţi îşi aduc aminte; dar, cu totul recent, în mijloc de august, s-au împlinit o sută treizeci şi şase de ani de la naşterea celui mai important muzician român, personalitate unică în peisajul muzical-artistic al primei jumătăţi a secolului trecut. În aşteptarea susţinerii evenimentelor ediţiei din acest an a Festivalului George Enescu, ne-am amintit; ...marele compozitor s-a născut în data de 19 august a anului 1881.

 • INTERVIU Dionne Searcey, jurnalist New York Times, despre concediul petrecut în ţara noastră: „România e surprinzător de minunată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dionne Searcey, jurnalist New York Times, despre concediul petrecut în ţara noastră: „România e surprinzător de minunată“

  Dionne Searcey, jurnalist al prestigiosului ziar American „The New York Times“ şi coordonator al publicaţiei pentru Africa Centrală şi de Vest, a povestit săptămâna trecută, într-un articol, cum a decurs excursia ei în România, concluzionând că a fost „cea mai bună vacanţă de familie“. „Adevărul“ a realizat un interviu cu Dionne, în care am invitat-o să povestească mai multe impresii despre ţara noastră.

 • Expoziţie„ Karel Zdenek Liman“, arhitectul Casei Regale a României care s-a implicat în proiecte precum Castelul Peleş sau Palatul Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie„ Karel Zdenek Liman“, arhitectul Casei Regale a României care s-a implicat în proiecte precum Castelul Peleş sau Palatul Cotroceni

  Joi, 13 iulie, de la ora 18, iubitorii arhitecturii pot participa la vernisajul expoziţiei Karel Zdenek Liman-arhitectul ceh al Casei Regale a Romaniei, care va avea loc în holul Muzeului de Istorie „Iulian Antonescu“ din Bacău. Deschiderea şi prezentarea operelor vor fi făcute de către profesorul universitar Sorin Vasilescu, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti, curatorul expoziţiei.

 • „Povestea Castelului Peleş“, lansată de Principele Radu, marţi, la Ateneu FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Povestea Castelului Peleş“, lansată de Principele Radu, marţi, la Ateneu FOTO

  Marţi, începând cu ora 17.30, lansarea cărţii-album "Povestea Castelului Peleş", scrisă de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român. Alături de Alteţa Sa Regală va lua cuvântul domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

 • Destinul arhitectului care a restaurat
mănăstirea Curtea de Argeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destinul arhitectului care a restaurat mănăstirea Curtea de Argeş

  Unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi francezi din secolul al XIX-lea, André Lecomte du Nouy, a fost chemat de Regele Carol I al României să restaureze o serie de monumente din România. De departe cel mai important edificiu restaurat de arhitect între 1875 şi 1880 a fost Mănăstirea de la Curtea de Argeş. De altfel, arhitectul a rămas în România până la sfârşitul vieţii.

 • Prinţul Paul
revendică din nou castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţul Paul revendică din nou castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov

  Prinţul Paul dă dovadă de perseverenţă. Trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, Paul revendică din nou aceste proprietăţi, dar şi castelul Peleş şi mai multe proprietăţi de lux din Bucureşti, despre care spune că are dreptul să le împartă cu Regele Mihai.

 • Klaus Iohannis, omagiu pentru Regina Ana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, omagiu pentru Regina Ana

  Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, în această dimineaţă, la Castelul Peleş pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana.

 • UPDATE Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peleş

  Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns marţi în ţară şi a fost dus la Castelul Peleş din Sinaia, fiind depus în holul de onoare. O ceremonie catolică a avut loc pe Aeroportul „Henri Coandă”, urmând ca pe parcusul a patru zile să aibă loc ceremonii la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde regina va fi înmormântată. Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandării medicilor.

 • Trupul Reginei Ana va fi depus pentru o zi la Castelul Peleş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trupul Reginei Ana va fi depus pentru o zi la Castelul Peleş

  Conform tradiţiei Funeraliilor Regale, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Ultimele funeralii regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum.

 • 30 de recorduri turistice ale României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de recorduri turistice ale României

  Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

 • Comorile Peleşului pot fi admirate la Casa Mureşenior - FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comorile Peleşului pot fi admirate la Casa Mureşenior - FOTO VIDEO

  Muzeul Casa Mureşenilor Braşov şi Muzeul Naţional Peleş organizează cea mai importantă expoziţie din acest an de la Braşov - „Comorile Peleşului”. Castelul Peleş, reşedinţa de vară a Regelui Carol I al României, a fost construit acum mai bine de 100 de ani.