VIDEO Noua armă cu laser a americanilor a doborât mai multe drone în cadrul unui test

VIDEO Noua armă cu laser a americanilor a doborât mai multe drone în cadrul unui test

Foto: Inverse

Războaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu arme convenţionale, cel puţin asta pare să fie direcţia aleasă de americani. Aceştia au dezvoltat o armă cu laser care poate doborî drone.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Lockheed Martin, unul dintre principalii contractori ai Pentagonului, a dat publicităţii un clip video în care apare o nouă armă. ATHENA (Advanced Test High Energy Asset) este o armă laser care face parte din clasa de 30 de kilowaţi. Aceasta este amplasată la sol şi este pusă în funcţiune cu ajutorul unui generator turbo Rolls-Royce.

Testul de tragere a fost realizat de Lockheed Martin în parteneriat cu Armata Americaă şi a fost unul de succes. ATHENA a reuşit să doboare de pe cer cinci drone Outlaw. Acestea au o anvergură a aripilor de 3,3 metri.

Noua armă laser îşi distruge ţintele folosindu-se de rezervele lor de combustibil. Aceasta concentrează un fascicul puternic de lumină pe rezervorul de combustibil al ţintei pentru a-i provoca arderea. Unul dintre principalele avantaje ale armei este faptul că e foarte greu de detectat. Cine o foloseşte poate provoca distrugere şi confuzie pe câmpul de luptă fără a-şi da de gol poziţia, aşa cum s-ar întâmpla în cazul armelor convenţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările