Periscoapele submarinelor care aparţin de Marina Militară Americană vor fi controlate cu ”manete” de Xbox

0
Publicat:
Ultima actualizare:
controller xbox 360

Consolele Xbox sunt cele mai populare din Statele Unite ale Americii. Atât de populare încât şi Marina Militară s-a autodeclarat un fan al controllerelor acestora şi le va utiliza pentru a putea opera perisocapele de pe mai multe submarine nucleare.

Mai exact, manetele de Xbox 360 vor fi folosite în acest scop. Pentagonul va introduce gadget-urile fabricate de Microsoft pe submarinele sale de clasă Virginia, începând cu USS Colorado, care va fi comisionat în noiembrie. Marinarii care vor opera nava de război se vor folosi de controllere pentru a manevra persicopul.

Spre deosebire de periscoapele pe care le putem vedea în filmele americane ale anilor ’90, cele moderne, montate pe noile submarine, funcţionează pe bază de camere de mare rezoluţie care proiectează imaginile surprinse la suprafaţă pe display-urile din camera de control.

Decizia a fost luată de Pentagon din cauza costului foarte mare al sistemelor tradiţionale de control proiectate de Lockheed-Martin. Un astfel de ansablu costă 38.000 de dolari, cost considerat mult prea mare de statul american. Astfel că au apelat la o variantă ceva mai ieftină, de doar 30 de dolari, costul unui controller de Xbox 360

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite