Pariu pe comerţ online: 120.000 de euro investiţi în compania locală Blugento

Cum poate ajuta un proiect IT dezvoltat la Cluj comerţul online românesc 

Blugento este companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de e-commerce bazate pe platforma Magento. Trei antreprenori români investesc acum în dezvoltarea ei.

Investiţia în Bluegento, care a presupus vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni, vizează extinderea către două noi pieţe internaţionale (europene) şi automatizarea completă a soluţiei Blugento. Astfel va fi redus timpul de implementare a magazinelor online şi creşterea numărului de proiecte livrate. Mai mult, pentru anul viitor e programată o nouă rundă de investiţii.

Investiţia are loc în contextul unei pieţe locale de comerţ electronic în continuă dezvoltare, cu o rată de creştere anuală de 25% – 30%, estimată să depăşească anul acesta două miliarde de euro. Blugento oferă funcţionalităţile necesare unui magazin online, în baza unui abonament lunar şi este integrat cu peste 100 de soluţii de plată, curierat, marketing şi alte servicii care oferă avantaje competitive magazinelor online.

Până la finalul anului, Blugento îşi va dubla echipa până la 30 de angajaţi. Ţinta pe următoarele 12 luni e să ajungă lider pe piaţa soluţiilor de e-commerce din România, cu un venit anual de peste un milion de euro. Mai multe despre Bluegento poţi afla din interviul „Adevărul“ Live disponibil mai sus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: