Microsoft face pe „Big Brother” prin Skype

Microsoft face pe „Big Brother” prin Skype

Microsoft înregistrează toate conversaţiile de pe Skype, atât cele de mesagerie instant, cât şi pe cele vocale pentru un anumit număr de zile. Teoretic, permite accesul autorităţilor la înregistrări doar în cazul problemelor serioase, dar hackerii susţin că deja face acest lucru.

Romtelecom trece la fibră optică cu acordul abonaților

Romtelecom trece la fibră optică cu acordul abonaților

Romtelecom pregătește trecerea la conexiunea prin fibră optică, dar mai întâi va chestiona câteva sute de mii de abonați pentru a afla dacă și aceștia vor să treacă la noua arhitectură. Vestea bună pentru aceștia este că trecerea la fibră optică se va face fără costuri sau mărirea perioadei contractuale.

Francezii cenzurează căutările Google | google

Francezii cenzurează căutările Google

Curtea Supremă de Justiție din Franța a decis că Google trebuie să cenzureze anumite cuvinte care ar putea duce către materiale piratate. Printre acestea s-ar regăsi „torrent”, „rapidshare” și „megaupload”, iar neafișarea lor în câmpul de căutare ar reduce rata pirateriei.

Află câţi sclavi lucrează pentru tine

Află câţi sclavi lucrează pentru tine

De câte ori v-aţi gândit câţi oameni lucrează pentru voi? Chiar dacă nu suntem patroni şi nici nu câştigăm foarte mulţi bani, în spatele obiectelor pe care le deţinem există o întreagă industrie de angajaţi din ţările mai puţin dezvoltate care lucrează în fabricile care ne fac hainele, gadgeturile şi mâncarea.

Lupta pentru protejarea sistemelor informatice începe să capete noi valenţe. Pe de o parte, soluţiile de securitate au devenit mai complexe şi comprehensive, pe de altă parte însă, atacurile cibernetice sunt tot mai greu de detectat şi de investigat. Atât experţii de securitate, cât şi infractorii cibernetici, au început să fie tot mai interesaţi de utilizarea inteligenţei artificiale pentru perfecţionarea instrumentelor create.

acum 9 luni · comentarii (4)

Omenirea trebuie să se adapteze rapid actualei crize sanitare şi care a cuprins tot globul. Activităţile publice au fost suspendate în toate statele Uniunii Europene, iar cursurile în sistemul de învăţământ au fost întrerupte. Situaţia este extrem de gravă, viteza de răspândire făcând din acest virus cea mai mare ameninţare asupra lumii.

acum 15 zile · comentarii (0)

Gândeşte-te la un oraş oarecare, pe care nu l-ai pronunţat în nici un context în ultimul an. De exemplu Austin sau Wellington. Ia-ţi telefonul pe care ai instalate aplicaţii gen Facebook şi Whatsapp lângă tine. Începe să vorbeşti  cu glas tare, ca un om nebun  ”Aş vrea să merg în Wellington, Noua Zeelandă. Să merg cu avionul până în Wellington, să imi iau un hotel in Wellington, pe urmă să închiriez o maşină.” Rezultatul o să te surprindă.

acum 3 luni · comentarii (4)

Se vorbeşte mult despre riscurile pe care le poate aduce a cincea generaţie de reţele mobile 5G. Din punct de vedere tehnic, pe lângă viteze exponenţial mai mari, o latenţă redusă şi o livrare mai flexibilă a serviciilor, reţelele de tip 5G pot aduce şi riscuri mari de securitate cibernetică.

acum 10 luni · comentarii (3)

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 2 ani · comentarii (8)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 2 ani · comentarii (46)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 2 ani · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 2 ani · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 3 ani · comentarii (52)
Postari Recente