Microsoft extinde disponibilitatea asistentului său de securitate cibernetică bazat pe IA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft va extinde disponibilitatea instrumentului său bazat pe inteligență artificială pentru profesioniștii în domeniul securității cibernetice începând cu 1 aprilie și va adopta o strategie de tip "pay-as-you-go" pentru acest asistent, a anunțat miercuri compania.

foto logo microsoft și lacăt deschis
Microsoft extinde disponibilitatea asistentului său de securitate cibernetică Foto: Shutterstock

Lansat anul trecut, „Security Copilot” le permite analiștilor să ruleze interogări printr-o simplă casetă de solicitare pentru a ajuta la sarcini precum rezumarea incidentelor, analiza vulnerabilităților și partajarea informațiilor cu colegii de muncă pe un tablou de bord.

Aproximativ 300 de clienți folosesc în prezent acest instrument, a declarat un oficial Microsoft în cadrul unui eveniment organizat la San Francisco.

Gigantul tehnologic plănuiește să taxeze clienții în funcție de cât de mult folosesc produsul, mai degrabă decât pe bază de abonament, deoarece „a vrut să reducă barierele de intrare”, a declarat reporterilor Vasu Jakkal, vicepreședinte corporativ al Microsoft.

Aceste vești vin după ce gigantul tehnologic va pune la dispoziție modelele de inteligență artificială ale start-up-ului francez Mistral AI prin intermediul platformei sale de cloud computing Azure, în cadrul unui nou parteneriat, au anunțat luni companiile.

Acordul multianual semnalează eforturile Microsoft de a oferi o varietate de modele de inteligență artificială dincolo de cel mai mare pariu al său în OpenAI, în timp ce gigantul tehnologic încearcă să atragă mai mulți clienți pentru serviciile sale de cloud Azure.

Ca parte a anunțului, Microsoft va prelua o participație minoritară în Mistral AI, a confirmat startup-ul pentru Reuters, fără a dezvălui detalii.

Compania de pornire cu sediul la Paris lucrează pe modele de limbaj mari (LLM) open source și proprietare, similare cu cel pe care OpenAI l-a inițiat cu ChatGPT, care înțelege și generează text în mod similar cu cel uman.

Cel mai recent model al Mistral, Mistral Large, va fi disponibil pentru prima dată pentru clienții Azure, ca parte a parteneriatului. Clienții Azure vor putea utiliza mai multe modele de inteligență artificială de la Mistral, care își va vedea, de asemenea, tehnologia găzduită pe platforma de cloud computing a Microsoft.

Mistral a colaborat, de asemenea, cu Amazon și Google pentru a-și distribui modelele. Potrivit unui purtător de cuvânt, compania intenționează să facă Mistral Large disponibil pe alte platforme cloud în următoarele câteva luni. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite