Tumblr - colţul de artă şi exprimare vizuală a Internetului | twitter

Tumblr - colţul de artă şi exprimare vizuală a Internetului

Pentru cei familiarizaţi cu Twitter, Tumblr este cam la fel, doar că puţin altfel şi cu alt set de caracteristici. Este o platformă de microblogging şi un site de socializare. Dar creează un mediu diferit de al altor reţele şi este în creştere încă de la lansare. Acum, are peste 69,5 milioane de bloguri, valorează aproximativ 800 de milioane de dolari şi are doar puţin peste 100 de angajaţi.

30 de ani de e-mail. 40 de ani de mesagerie electronică

30 de ani de e-mail. 40 de ani de mesagerie electronică

Pe 30 august 1982, internetul introducea un nou cuvânt în limba engleză. În acea zi, un tânăr de 16 ani, Shiva Ayyadurai, a creat un program pe calculator pe care l-a numit EMAIL, de la electronic mail. Istoricii sunt de acord că nu elevul a fondat e-mailul. El pur şi simplu a folosit termenul care avea să-l facă celebru.

FOTO VIDEO Google are buletin: compania lui Brin şi Page aniversează 14 ani de când a transformat lumea | google

FOTO VIDEO Google are buletin: compania lui Brin şi Page aniversează 14 ani de când a transformat lumea

Ianuarie 1996. La Universitatea din Standford doi studenţi doctoranzi se alătură unul altuia pentru un proiect de cercetare. Pun la cale un proiect numit „BackRub“. Apoi se gândesc la numărul 1 urmat de o sută de zerouri. În engleză, termenul era „googol“. Acum 14 ani, Larry Page şi Sergey Brin puneau bazele firmei Google, cea care avea să schimbe pe vechie faţa internetului.

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 5 luni · comentarii (8)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 8 luni · comentarii (46)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 9 luni · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 9 luni · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 2 ani · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 2 ani · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 2 ani · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un antreprenor român este faultat de legile ţării noastre fără să aibă nicio vină. Asta se întâmplă destul de des în România de azi din cauza legislaţiei care e gândită parcă să facă viaţa grea antreprenorului mai degrabă decât să-l ajute să prospere (şi în felul asta să-şi plătească şi taxele pe care statul le cere la orice colţ).

acum 2 ani · comentarii (4)
Postari Recente