Un hacker a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El a spart adresele de mail ale Christinei Aguilera şi Scarlet Johansson

Un hacker a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El a spart adresele de mail ale Christinei Aguilera şi Scarlet Johansson

„Hackerul celebrităţilor“ a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El şi-a câştigat supranumele după ce a furat şi publicat informaţii private de la peste 50 de vedete, printre care Scarlett Johansoon, Christina Aguilera şi Renee Olstead. Totuşi, procedeul prin care el a avut acces la informaţii este banal şi inclus în aproape orice serviciu online care necesită cont.

Patru scenarii pentru internetul anului 2020

Patru scenarii pentru internetul anului 2020

În ultimii ani, utilizarea de noi tehnologii, modificările survenite în comportamentul clienţilor şi cerinţele tot mai stricte de reglementare au generat evoluţii care schimbă regulile jocului în industria de telecomunicaţii.  Împreună cu un grup de experţi, Ernst & Young a explorat tendinţele şi a identificat câteva direcţii de evoluţie a domeniului în viitor.

Kim Jong-Un este omul anului 2012 ales de utilizatorii 4chan. Povestea site-ului fără memorie şi „patria“ Anonymous | kim jong un

Kim Jong-Un este omul anului 2012 ales de utilizatorii 4chan. Povestea site-ului fără memorie şi „patria“ Anonymous

Redactorii revistei „Time“ desemnează, în fiecare an, cea mai influentă persoană. Anul acesta, Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a câştigat votul popular. Însă nu pentru că ar fi într-adevăr o personalitate sau un lider nemaipomenit, ci pentru că Internetul l-a desemnat ca atare. Mai precis, 4chan. Dar ce este 4chan şi de ce are atât de multă influenţă?

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 28 zile · comentarii (8)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 4 luni · comentarii (46)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 5 luni · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 5 luni · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 1 an · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 1 an · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 1 an · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 1 an · comentarii (0)

Un antreprenor român este faultat de legile ţării noastre fără să aibă nicio vină. Asta se întâmplă destul de des în România de azi din cauza legislaţiei care e gândită parcă să facă viaţa grea antreprenorului mai degrabă decât să-l ajute să prospere (şi în felul asta să-şi plătească şi taxele pe care statul le cere la orice colţ).

acum 2 ani · comentarii (4)