Hyperloop a ajuns pe mâna Internetului. Mijlocul transport al viitorului ar putea deveni realitate prin crowdfunding

Hyperloop a ajuns pe mâna Internetului. Mijlocul transport al viitorului ar putea deveni realitate prin crowdfunding

FOTO Tesla Motors

Proiectul Hyperloop ar putea deveni realitate mulţumită unei platforme de crowdfunding care îşi propune să strângă suma necesară de la internauţi, potrivit CNet.

Când Elon Musk şi-a prezentat ideea de a transporta oamenii, prin tuburi, la viteze de aproximativ 1.200 de km/h el a specificat clar că nu are timp să pună proiectul în practică, fiind prea ocupat cu Space X şi Tesla Motors.

O nouă platformă colaborativă reprezintă cea mai bună şansă ca Hyperloop să devină realitate. Realizatorii JumpStartFund au de gând să rafineze şi să finanţeze proiectul cu ajutorul Internauţilor. 

Scopul este acela de a crea un loc de discuţie pentru zecile (dacă nu sutele) de futurologi, pasionaţi sau ingineri care au făcut campanii pe Reddit, au construit modele 3D sau chiar au adus îmbunătăţiri proiectului original.

Spre deosebire de alte platforme de crowdfunding, JumpStartFund nu se adresează celor care îşi doresc numai finanţare, ci acelor persoane care doresc să lucreze alături de o comunitate pentru a-şi transforma ideile în realitate. Pe lângă internauţi, la dezvoltarea ideilor contribuie şi o echipă de experţi din interiorul companiei.

Platforma a fost lansată în versiune beta pe 22 august şi găzduieşte atât campanii de crowdfunding, cât şi patente proaspăt înregistrate, în speranţa că antreprenori se pot folosi de reţea pentru a transforma conceptele sau invenţiile simple în companii. Principiul din spatele site-ului este similar cu cel al unei reţele sociale, iar investitorii şi fondatorii de startupuri pot comunica direct.

„Conversaţiile ce au ca subiect Hyperloop au loc peste tot. Noi credem că este o idee incredibilă şi vrem să o ducem mai departe“, a declarat Dirk Ahlborn, director executiv şi fondator al JumpStartFund.

Echipa lui Ahlborn, care include şi foşti angajaţi ai NASA şi ai The Aerospace Corporation, a contactat-o pe preşedinta SpaceX Gwyne Shotwell şi au primit acordul ei de a încerca să construiască Hyperloop cu ajutorul platformei.

„Nu ştiu dacă Elon are de gând să se implice personal în proiect“, a declarat Ahlborn, însă a specificat că dacă interesul faţă de Hyperloop va fi foarte mare, crede că Elon Musk ar putea contribui la realizarea Hyperloop.

Toate proiectele înscrise pe JumpStartFund trebuie să treacă printr-un proces de selecţie. Toate ideile sunt comentate şi votate de către utilizatori, care decid dacă ele sunt fezabile sau dacă merită atenţie. 

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Citeşte mai multe despre Hyperloop

VIDEO Henri Coandă în 1970: „De la Bucureşti la Ploieşti se vor face cam 7-8 minute”. Ruinele „Hyperloop-ului” românesc

Sistemul Hyperloop, propus de antreprenorul sud-african Elon Musk a deschis imaginaţia oamenilor, iar mulţi l-au comparat cu ideile savantului român Henri Coandă. Într-adevăr, Coandă a vrut să facă ceva asemănător.

FOTO Top 5 proiecte similare Hyperloop care au eşuat. Cât de revoluţionar se va dovedi acest sistem în următorii ani?

Hyperloop e un vehicul revoluţionar de transport pe care creatorul său îl vrea cât mai curând în folosinţă, chiar dacă el n-are timp să-i dedice. Pe cât de frumos şi inovator este proiectul, pe atât de nevalorificat ar putea sfârşi. De-a lungul timpului nu de idei a dus omenirea lipsă.

Criticii atacă Hyperloop, vehiculul de transport al viitorului: Elon Musk a greşit calculul, costul va fi mult mai mare

Hyperloop este un vehicul pentru viitorul transporturilor proiectat de unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori ai lumii. Elon Musk, creatorul, susţine că preţul maxim e de 10 miliarde de dolari. Totuşi, se poate ca el să fi subestimat costurile reale care ar fi de câteva ori mai mari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările