Programul Huawei pentru Academii ICT (Information and Communication Technologies), înfiinţat în anul 2013, a oferit cursuri de calitate şi servicii de asistenţă pentru universităţi şi colegii, pentru a contribui la formarea profesională a profesorilor, pentru înfiinţarea şi perfecţionarea specializărilor principale în ICT, pentru perfecţionarea sistemului curricular şi pentru construirea de laboratoare performante.

Huawei va actualiza constant soluţiile de colaborare dintre unităţile de învăţământ şi întreprinderi, în legătură cu tehnologiile de ultimă generaţie, cum ar fi 5G şi Inteligenţa Artificială (AI).  

Studenţii înscrişi la universităţi din toată lumea vor putea participa la certificarea Huawei şi la dezvoltarea de competenţe tehnice inovatoare, orientate spre practică, pentru societate şi pentru domeniul ICT la nivel global. 

Huawei a încheiat parteneriate cu peste 600 de universităţi internaţionale, începând cu anul 2015, pentru înfiinţarea academiilor ICT Huawei care ajută universităţile să îşi perfecţioneze capacităţile de predare ICT şi să formeze peste 1500 de profesori.

Pentru îndeplinirea scopului de două milioane de profesionişti ICT, va fi înfiinţat Fondul de Stimulente pentru Dezvoltarea Academiilor ICT ale Huawei (ADIF), cu stimulente totale în valoare de cel puţin 50 milioane de dolari.

Fondul va ajuta academiile să funcţioneze în mod stabil în patru direcţii, prima dintre acestea fiind furnizarea de echipamente pentru teste educaţionale, astfel încât universităţile colaboratoare să aibă capacitatea de a perfecţiona competenţele practice ale studenţilor.

În al doilea rând, fondul va asigura formarea profesională a profesorilor prin ADIF (Academy Development Incentive Fund), acordând vouchere gratuite pentru examene, astfel încât să încurajeze studenţii să susţină examene de certificare Huawei şi înfiinţarea unui fond educaţional pentru recompensarea profesorilor şi studenţilor cu rezultate deosebite.

În al treilea rând, va fi organizată, în continuare, o Competiţie ICT Huawei, care va asigura o platformă pe care studenţii pot comunica între ei, îşi pot demonstra cunoştinţele şi pot colabora cu partenerii în cadrul târgurilor de locuri de muncă ICT, pentru a ajuta studenţii să găsească un loc de muncă şi pentru a promova eficient compatibilitatea dintre cererea şi oferta de competenţe.

Hans Stockbroeks a mai declarat că programul Huawei pentru Academii ICT va permite mai multor persoane să beneficieze de oportunităţi egale de educaţie de calitate, cu perfecţionarea competenţelor digitale şi forţe proaspete pentru acest domeniu.