Un tânăr american de 16 ani a devenit milionar după ce a câştigat o competiţie de jocuri video

Un tânăr american de 16 ani a devenit milionar după ce a câştigat o competiţie de jocuri video

Foto via BBC

Kyle ”Bugha” Giersdorf a învins alte 99 de persoane în Cupa Mondială de Fortnite, o competiţie de gaming care a avut premii totale de 30 de milioane de dolari – aceeaşi sumă pe care au împărţit-o echipele participante la Cupa Mondială de fotbal feminin.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de numai 16 ani, Kyle Giersdorf, cunoscut ca ”Bugha” în comunitatea Fortnite, a devenit primul Campion Mondial al jocului, câştigând premiul cel mare, de trei milioane de dolari.

Calificările pentru competiţie au început în urmă cu câteva luni, la sfârşitul acestora fiind selectaţi cei mai buni 100 de jucători, dintr-un total de 40 de milioane care au încercat să acceadă în faza finală. Cei selectaţi au reprezentat 30 de ţări diferite.

Competiţia s-a desfăşurat în şase runde, jucătorii primind puncte în funcţie de câţi oameni elimină şi cât de mult rămân în joc. Bugha câştigat prima rundă, eliminând nouă oameni. Aceasta a fost singura sa victorie, însă performanţe bune în celelalte runde i-au asigurat un punctaj aproape dublu faţă de cel clasat pe locul secund, aducându-i şi premiul de 3 milioane de dolari.

50.000 de dolari pentru fiecare participant

 

Bugha este un jucător profesionist de esports pentru echipa Sentinels, care participă în turnee de Hearthstone şi Apex Legends, pe lângă Fortnite. Întrebată de părerea pe care o are despre profesia fiului ei, mama sa a recunoscut că a fost ”împotriva gaming-ului său”, acesta petrecând multe ore pe zi jucându-se, pentru a se antrena.

”Sunt atât de fericit. Tot ce am făcut, munca depusă, a meritat” a declarat Giersdorf la sfârşitul competiţiei, care a fost urmărită de milioane de oameni din întreaga lume pe internet şi de 16.000 de persoane aflate pe stadionul în care a fost organizată.

Vârsta medie a participanţilor a fost de 16 ani, unii dintre aceştia având numai 13 ani, precum ocupantul locului 5, Thiago Lapp, din Argentina. Toţi cei 100 de finalişti au primit un premiu de cel puţin 50.000 de dolari, încă o dovadă a faptului că gaming-ul poate fi o meserie lucrativă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: