Producătorul de drone Draganfly creează drone ce pot detecta persoanele infectate cu noul coronavirus

Producătorul de drone Draganfly creează drone ce pot detecta persoanele infectate cu noul coronavirus

Acestea sunt datele pe care le va observa drona celor de la Draganfly atunci când examinează o persoană. Captura YouTube

Draganfly a ajuns la un acord cu Departamentul de Apărare Australian, care îi va permite să construiască drone ce monitorizează şi detectează persoane cu probleme respiratorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut ieri de Draganfly, care a menţionat că a primit un buget iniţial de 1,5 milioane de dolari australieni pentru implementarea acestui proiect.

”Universitatea din Australia de Sud şi Departamentul Apărării au susţinut eforturile echipei noastre pentru a dezvolta metode de automatizare utilizabile în timpul pandemiei şi al dezastrelor. Ne imaginam că vom folosi această tehnologie peste mult timp, într-o expediţie efectuată într-un loc îndepărtat. Iată însă că trebuie să o folosim, în mod şocant, chiar acum, pentru a salva vieţi.” a declarat dr. Javaan Chahl, membru al consiliului Universităţii din Australia de Sud, citat de techspot.

Tehnologia din noile drone Draganfly ar urma să folosească o combinaţie de senzori termali şi un sistem computerizat de monitorizare pentru a stabili temperatura, bătăile inimii şi rata respiratorie a unei persoane de la distanţă. De asemenea, va putea detecta oamenii care strănută şi tuşesc în mijlocul unor adunări mari.

CEO-ul companiei, Cameron Chell, spune că dronele vor putea ”detecta dacă o persoană are febră” de la o distanţă de până la 60 de metri. Nu se ştie momentan în ce zone vor fi folosite aceste drone, însă Chell a specificat că ”prioritatea actuală este să le trimitem în zonele unde detecţia este absolut necesară”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: