O adolescentă testată pentru COVID-19 a plecat cu prietenii la mare fără a aştepta rezultatul. Probele au confirmat boala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă din municipiul Vaslui a fost diagnosticată cu COVID-19, în timp ce aceasta aştepta rezultatele analizelor... pe litoral. Fata şi-a convins părinţii să o lase la mare înainte de a primi rezultatele testelor.

Adolescenta este fiica unui angajat al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui. Aceasta a fost testată pentru COVID-19 pe 31 iulie. Nu a mai aşteptat rezultatele analizelor şi împreună cu un grup de peste 10 prieteni au plecat pe litoral, la Costineşti. 

Inexplicabil, deşi unul dintre părinţi lucrează într-un domeniu care se confruntă în mod direct cu lupta împotriva noului coronavirus, adolescenta a reuşit să-i convingă să o lase la mare, deşi în urmă cu câteva zile prezentase semne de răceală.

Ieri, 3 august autorităţile sanitare aveau să comunice părinţilor vestea ce a căzut ca un trăsnet: fiica lor este infectată cu SARS-CoV-2. Tatăl adolescentei s-a deplasat la Costineşti pentru a o aduce pe fată la spital. La rândul său, tatăl adolescentei, alături de ceilalţi membri ai familiei, au intrat în izolare la domiciliu. 

Nu se cunosc încă detalii prietenii adolescentei, surse neoficiale afirmând că aceştia au rămas în continuare la mare. Potrivit procedurilor, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui va declanşa o anchetă epidemiologică în acest caz, însă având în vedere numărul mare de cazuri înregistrat în ultima perioadă în judeţul Vaslui, activitatea autorităţilor sanitare se desfăşoară cu mare dificultate. 

Până astăzi, 4 august, în judeţul Vaslui s-au confirmat 727 de cazuri COVID-19, cu 538 de cazuri mai mult decât se înregistrau la începutul lunii iulie (189- totalul cazurilor înregistrat la 3 iulie).

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite