Cine este tânărul care a murit în tragicul accident de la Vaslui: un inginer agronom pasionat, „un tânăr cu o educaţie cum rar mai întâlneşti în zilele noastre”

0
0
Andrei Pascal FOTO Facebook
Andrei Pascal FOTO Facebook

Tânărul de 27 de ani, din Bârlad, care şi-a pierdut viaţa în accidentul teribil produs în seara de 26 octombrie în judeţul Vaslui era inginer agronom în cadrul celei mai mari companii agricole din judeţul Vrancea. Moartea sa brutală i-a devastat familia şi pe toţi cei care l-au cunoscut.

GALERIE FOTO

Andrei Pascal (27 ani) a avut parte de un sfârşit brutal şi nimeni nu înţelege cum s-a putut petrece o asemenea tragedie. Originar din Bârlad, tânărul lucra încă din 2017 ca inginer în cadrul companiei Comcereal Vrancea. 

Era un agronom pasionat, spun toţi cei care l-au cunoscut. Se remarcase încă din timpul Studenţiei, în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. Foştii colegi care deplâng dispariţia s-a prematură spun că era unul dintre studenţii care îşi ajuta camarazii care întâmpinau probleme. 

”Andrei a fost acel om ce îţi răspundea la 3 noaptea când aveai o problemă. Andrei m-a învăţat simplexul şi a ajutat mulţi colegi să treacă de restanţe. Dumnezeu să te ierte om drag!”, a transmis Anca Ursu, fostă colegă a tânărului.

”Ajutorul lui nu se rezuma,doar la atât. Dăruia şi iarăşi dăruia. Parcă nu ştia de existenţa sa, că el este prioritar. El se lăsa pe dânsul pentru a face un bine. Cine la cunoscut cu adevărat cunoaşte şi ştie că nu sunt exagerări”, a completat un alt coleg.

Andrei a fost un student silitor care nu îşi lăsa niciodată colegii la greu FOTO Facebook

BOGDAN PASCAL FOTO FACEBOOK

Luni, 26 octombrie, la amiază, Andrei Pascal a împrumutat maşina unui coleg de la muncă pentru a ajunge în Vaslui. Pe drumul de întoarcere spre Bârlad, s-a produs nenorocire. Din primele cercetări, principala ipoteză a poliţiştilor este că tânărul de 27 de ani a pierdut controlul asupra volanului după ce a atins cu maşina, banda de protecţie a unui cap de pod. A acroşat un BMW, apoi maşina sa a intrat într-un alt autoturism. În urma impactului devastator, produs cel mai probabil, cred poliţiştii şi pe fondul vitezei, Andrei a murit pe loc. În accident a pierit şi o fetiţă de 3 ani, pasageră în atutoturismul BMW, iar părinţii aceşteia au fost grav răniţi, mama fiind în stare gravă. Circumstanţele exacte ale producerii accidentului nu sunt însă stabilite cu certitudine. Anchetatorii iau în calcul toate ipoteze, inclusiv aceea ca şoferul BMW să fi adormit la volan, pe fondul oboselii, şi să fi pătruns pe contrasens, iar Andrei Pascal, în încercarea de a-l evita să fi atins protecţia podului. Şoferul BMW, care se întorcea de la Bucureşti, s-a oprit cu maşina în câmp, la peste 100 de metri de şosea. 

Martorii care au ajuns în zonă la scurt timp după producerea impactului povestesc că imaginile găsite la faţa locului erau înfiorătoare: ”un accident cum rar îţi este dat să vezi”.

Vestea morţii lui Andrei Pascal a fost un şoc pentru familia tânărului, care iniţial nici nu ştia cu certitudine că victima accidentului este fiul lor. Având în vedere că maşina era distrusă în totalitate, poliţiştii au căutat informaţiile în bazele de date, ocazie cu care au aflat că aparţine unei persoane din judeţul Vrancea. Ulterior, au aflat că de fapt nu proprietarul se afla la volan, ci un prieten de-al acestuia. Când au primit telefonul poliţiştilor, familia lui Andrei Pascal îşi aştepta fiul să ajungă acasă, de la Vaslui. Vestea dată de poliţişti i-a cutremurat, însă sperau să fie totuşi vorba de o confuzie. Dar nu a fost.

Acum, familia, prietenii şi apropiaţii se pregătesc de înmormântarea lui Andrei. Cu toţii sunt stare de şoc şi încă nu le vine să creadă că tânărul nu mai este printre ei.

„Dacă noi colegii suntem consternaţi, părinţii sunt distruşi de durere. Era un tânăr minunat, cu o educaţie cum rar mai întâlneşti in zilele noastre. Drum lin către îngeri, dragul nostru Andrei!!!!”, a transmis una dintre colegele lui Andrei.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri