Cine este noul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul şef al ISU Vaslui, Mihai-Ciprian Mitrea FOTO Mesagerul de Neamţ
Noul şef al ISU Vaslui, Mihai-Ciprian Mitrea FOTO Mesagerul de Neamţ

Noul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui este Mihai-Ciprian Mitrea, care vine de la conducerea ISU Neamţ. Fostul şef al ISU Vaslui, Ghiorghe Blagoci a părăsit sistemul, ieşind la pensie.

Astăzi, 15 ianuarie, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui a avut loc schimbarea de comandă. Fostul şef al instituţiei, colonelul Ghiorghe Blagoci a fost trecut în rezervă, ieşind la pensie după 30 de ani de carieră militară, în locul său fiind împuternicit şeful ISU Neamţ, colonelul Mihai-Ciprian Mitrea. 

La evenimentul care a marcat schimbarea de comandă a fost prezent colonelul Cezar Mihai Damian, adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În vârstă de 43 de ani, Mihai-Ciprian Mitrea şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în ultimii 20 de ani. A intrat în sistem, după absolvirea Facultăţii de Pompieri, din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti în anul 2000. Iniţial, a activat în cadrul Secţiei de Pompieri Roman, unde s-a aflat la comanda detaşamentului, unde a fost adjunct, respectiv locţiitor al comandatului până în anul 2005, când s-a mutat la Piatra Neamţ, unde şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Serviciului de Prevenire a Incendiilor din cadrul ISU Neamţ. Mitrea a fost purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, timp de un an, ulterior urcând pe scara ierarhică. În 2007, a devenit şeful Serviciului de prevenire a incendiilor, iar în 2012 a devenit adjunctul comandantului ISU Neamţ, al cărei titular a fost până la mutarea în Vaslui.

Din 2017, când fostul şef ISU Neamţ, Ioan Niţică, a fost trimis în judecată, comanda inspectoratului a fost asigurat de către Mihai-Ciprian Mitrea, care a fost împuternicit inspector-şef.

Mitrea este căsătorit, soţia sa fiind profesor la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, şi are un copil. Potrivit declaraţiei de avere, noul şef al ISU Vaslui are un apartament în Piatra Neamţ şi două autoturisme, pentru care a contractat credite bancare.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite