Viceprimarul Daniel Cîrjan propune un studiu de fezabilitate pentru realizarea sistemului de conducte de gaze în tot municipiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nesiguranţa cu privire la termoficarea din iarna aceasta, precum şi riscul real care a existat de a nu avea căldura şi apă caldă, a readus în discuţie racordarea tuturor locuinţelor din Drobeta Turnu Severin la reţeaua de distribuţie cu gaze naturale.

Reţeaua de distribuţie a SC Mehedinţi Gaz SA are în prezent acoperire de aproximativ 10% din consumatorii casnici din oraş, un procent extrem de mic faţă de interesul cetăţenilor de a se racorda la reţeaua de gaze.

Viceprimarul Daniel Cîrjan crede că Primăria Drobeta Turnu Severin, prin resurse proprii, poate realiza toată reţeaua de conducte de gaze în oraş, urmând a se stabili ulterior modalitatea juridică şi tehnică de colaborare cu SC Mehedinţi Gaz SA (contract de asociere în participaţiune, concesiunea reţelelor, etc).

“Din punctul meu de vedere, în prima etapă soluţia este de a se realiza conductele de gaz pe Bld. Tudor Vladimirescu (între Str. Vasile Alecsandri şi Călăraşi), urmând ca de aici să fie realizate conexiunile către toată zona de sud a oraşului (aici existând conducte în mai multe zone), precum şi către zona situată la nord de Bld. Tudor Vladimirescu. În acelaşi timp, trebuie realizate conductele de gaz pe Splai Mihai Viteazu care să facă joncţiunea cu conductele deja existente pe Bld, Aluniş, urmând ca de aici să se facă conexiunile către toată zona Crihala Nord şi Crihala Sud”, declară Daniel Cîrjan.
 
Impedimentul de a racorda la conductele de gaze naturale toate casele şi apartamentele din oraş fără a afecta străzile reabilitate pe fonduri europene care încă se află în perioada de garanţie poate fi înlăturat sunt de părere specialiştii. Pot exista soluţii tehnice de a se racorda toate apartamentele şi toate casele la conductele cu gaze naturale (subtraversări, utilizarea doar a aleilor şi a spaţiilor verzi pentru conducte, etc).

În acest sens, viceprimarul Daniel Cîrjan va propunere în Consiliul Local un studiu de fezabilitate care să stabilească modalitatea tehnică de a se realiza sistemul de conducte de gaze în tot municipiul Drobeta Turnu Severin,  posibilitatea de racordare la acest sistem a tuturor apartamentelor şi caselor din oraş, costurile estimate pentru o astfel de investiţie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite