Răsturnare de situaţie în cazul condamnării fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ostaficiuc
Constantin Ostaficiuc

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat miercuri, 3 ianuarie 2017, sentinţa definitivă în dosarul de abuz în serviciu prinvind finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara, de către Consiliul Judeţean Timiş, din perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu.

Fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce în prima instanţă primise 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Trei ani cu suspendare au mai primit fostul secretar al judeţului Timiş, Petrişor Nădăştean, Răzvan Hrenoschi şi Dan Cionvică, foşti directori în cadrul CJ Timiş, dar şi fostul preşedinte al clubului Poli, Gheorghe Chivorchian.

Ioan Negrei şi Ioan Liviu Roşca, persoane din fosta conducere a clubului patronat de Marian Iancu au primit, de asemenea, câte trei ani de închisoare cu suspendare. Borza Petru şi Pepa Octavia au primit câte doi ani cu suspendare, iar Mircea Mihuţ a primit doi ani şi opt luni de închisoare.  

În primă instanţă au fost condamnaţi la trei ani cu suspendare Petrişor Nădăştean, Răzvan Hrenovski şi Sabin Dan Cionvică. Fostul director al clubului patronat de Marian Iancu, Gheorghe Chivorchian a fost condamant în primă instanţă la trei ani şi 10 luni cu executare, iar Ion Negrei şi Ion Roşca, mebrii în conducerea clubului au primit în primă instanţă câte trei ani şi nouă luni cu executare.

„Deşi în apărarea inculpaţilor s-a susţinut şi faptul că fotbalul, fiind o activitate de interes public, ar fi îndeplinite cerinţele legale care reglementează posibilitatea colaborării, instanţa constată că nu sunt îndeplinite cerinţele art.36 al.7 lit.a din Lega nr.215/2001. Astfel, se reţine că argumentul în apărarea inculpaţilor este lipsit de relevanţă întrucât nu se circumscrie noţiunii de proiect, serviciu sau acţiune de interes public. Pe de altă parte contractul de cooperare sau de asociere cu o persoană juridică, trebuie să aibă ca obiect finanţarea sau realizarea în comun de acţiuni publice de interes local. Ori, în cauză nu se poate reţine că s-a finanţat acţiuni de interes public local, ci s-au acordat sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor ..., pentru premierea unor sportivi pentru care au fost întocmite ca şi documente justificative, procese verbale ce conţin date nereale”, se arată în sentinţa emisă de Tribunalul Timiş. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite