Personalul de la punctele de frontietă din Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin, suplimentat ca urmare a aglomeraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul de la punctele de frontietă din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin a fost suplimentat, în condiţiile în care s-au înregistrat creşteri ale valorilor de trafic determinate de faptul că românii care muncesc în străinătate şi veniseră să îşi petreacă vacanţa în ţară se întorc la lucru, dar şi de vizite ale turiştilor străini.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, punctele de trecere a frontierei spre Ungaria şi Serbia sunt aglomerate, întrucât sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă petrecută în România atât de românii care lucrează în străinătate cât şi de străini veniţi să viziteze.

”În această perioadă cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Cenad, la graniţa cu Ungaria, şi PTF Porţile de Fier I, la graniţa cu Serbia, în condiţiile în care mulţi dintre românii care au venit în concediu în ţară se întorc în statele europene unde muncesc”, se arată în comunicat.

Pe frontiera de sud-vest sunt operaţionale nouă puncte de trecere a frontierei, dintre care şase sunt deschise permanent, respectiv Cenad, Jimbolia, Moraviţa,  Naidaş, Porţile de Fier I, Porţile de Fier II. Celelalte trei puncte îşi desfăşoară activitatea între orele 8.00 -20.00 - PTF Lunga, PTF Foeni şi PTF Valcani, din judeţul Timiş.

În aceste condiţii, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a dispus măsuri de suplimentare a personalului la controlul documentelor. De asemenea, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare şi ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

”Menţionăm că, impreună cu Poliţia Rutieră, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, şoferii vor fi anunţaţi despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei”, mai precizează sursa citată.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsuri necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. Astfel, au fost întărite măsurile de supraveghere a frontierei cu Serbia şi Ungaria, poliţiştii de frontieră acţionând în comun cu poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipajele de la sol sunt sprijinite de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, care execută misiuni de supraveghere aeriană la frontieră, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Potrivit unei statistici a Poliţiei de Frontieră, în perioada sezonului estival, 1 iunie - 15 august, frontiera de sud-vest a României fost tranzitată de aproximativ 1.222.000 milioane de persoane, din care 606.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 616.000 pe sensul de intrare în ţară.

Cel mai tranzitat a fost PTF Cenad, cu un trafic de peste 340.000 persoane, urmat de PTF Porţile de Fier I, cu peste 338.000 persoane. Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia on-line privind timpii de aşteptare la trecerea frontierei, de pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră.

”Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat”, se mai arată în comunicat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite