INVESTIŢII Un nou proiect pentru Parcul Copiilor: încercarea este ratată din start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Totul este uitat în Parcul Copiilor: şi jocurile micuţilor, şi asigurările de renovare
Totul este uitat în Parcul Copiilor: şi jocurile micuţilor, şi asigurările de renovare

Consiliul Local Timişoara se întâlneşte mâine în şedinţa lunară, unde sunt dezbătute mai multe proiecte imporatnte pentru oraş. Un grup de consilieri a pregătit un proiect care se referă la punerea în funcţiune a Parcului Copiilor. Şansele de reuşită sunt însă aproape inexistente. 

Unul din cele mai importante obiective ale Timişoarei este lăsat în paragină de ani de zile. Un parc reprezentativ altădată pentru tot Banatul, Parcul Copiilor a devenit acum locul de refugiu al oamenilor străzii, aflându-se într-o stare jalnică. De fiecare dată când s-a pus problema modernizării, Parcul Copiilor a fost sămânţă de scandal, astfel că nu s-a reuşit nimic concret. În încercarea de a se face ceva acolo, parcul a fost dat în subordinea Direcţiei de Dezvoltare, dar din cauza volumului mare de muncă de aici, Parcul Copiilor a trecut în subordinea Direcţiei de Mediu. Obiectivul este acum la stadiul de proiect tehnic. 

Ultimatum pentru primărie

Sătui să tot aştepte modernizarea parcului doar pe hârtie, mai mulţi consilieri, din mai multe partide  politice, au iniţiat un proiect prin care să oblige primăria să pună în funcţiune Parcul Copiilor până la întâi iunie 2011. „Se stabileşte ca prioritate absolută pentru Direcţia de Mediu punerea în execuţie a proiectului pentru Parcul Copiilor, care va avea ca termen de dare în funcţiune data de 01.06.2011. Sumele necesare investiţiei vor fi inserate obligatoriu în proiectul de buget pe anul 2011”, arată iniţiativa aleşilor. 

Iunie 2012, în cel mai fericit caz

Într-o adresă transmisă Consiliului Local, viceprimarul Adrian Orza arată că propunerea de dare în funcţiune a parcului la întâi iunie anul acesta este parctic imposibilă pentru că la această dată s-a ajuns abia la întocmirea proiectului tehnic, urmând licitaţia, desemnarea câştigătorului, eventualele contestaţii şi abia apoi începerea efectivă a lucrărilor care trebuie să ţină, teoretic, 11 luni. Cum contestarea licitaţiilor este sport naţional în România, ar fi o minune să înceapă lucrările pe la mijlocul acestui an şi să fie gata anul viitor. „În concluzie este imposibil ca lucrările să fie finalizate şi parcul să fie dat în funcţiune la 01.06.2011”, arată un document semnat de viceprimarul Adrian Orza şi şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite